Реклама / Ads
26| 5124 |25.03.2011 НОВИНИ

Изтрещяхме: убиваме, отвличаме, самовзривяваме се

.
Още нестихнала драмата в Сливен, и вече стана ясно, че в Мездра 22-годишно момиче е убило 15-годишната си приятелка от ревност, а пловдивчанин заплаши да се взриви с газови бутилки.
 
Нели Панова, 22-годишната убийца, е арестувана за 72 часа, а след това прокуратурата ще иска постоянна мярка задържане под стража. След арестуването тя е направила пълни самопризнания.

Убийството е извършено по особено жесток начин, нанесени са 4 прободни рани в областта на шията на жертвата, Надежда Вълкова от София. Смъртта е настъпила в следствие на кръвозагубата, показа аутопсията. По тялото няма следи от изнасилване, макар то да бе открито със смъкнат панталон и част от дрехите на убитата да бяха разхвърляни в парка. Оказва се, че това е направено от  Нели Панова с намерението да насочи разследващите в друга посока, затова е инсценирала изнасилване на жертвата, а след това я е обявила за изчезнала.

Двете момичета се сближили преди две години, когато разбрали, че са осиновени.

Най-вероятно става дума за престъпление от страст, коментираха от полицията.

В Пловдив спецполицаите атакуваха блока на ул. „Скопие" 132 в район Южен на града, където Стоян Стоянов, заплашваше да се самовзриви. Спецполицаите атакуваха през покрива, тъй като Стоянов живее на последния етаж.Намерени са две газови бутилки в апартамента му, два пистолета и нож.

Снощи към 22.00 часа той подал сигнал на тел. 112 и заявил, че ще се взриви с три газови бутилки, които има в дома си. Светкавично били предприети действия по установяване на контакт с него, ръководени лично от директора на ОДМВР-Пловдив. Районът бил отцепен, на място пристигнали служителите на реда и психолог, който започнал разговор с мъжа. Мъжът обаче не допускал приближаване до дома му, отново заплашил, че ако това се случи, той ще използва газовите бутилки. Това наложило временно да бъдат евакуирани жителите от входа, на които със съдействието на кмета на Пловдив било осигурено евентуално пренощуване в близък хотел.

По първоначални данни мъжът е изпаднал в депресия, бил безработен. Той е задържан за 24 часа, извършен му е медицински преглед.

Междувременно психолози отчетоха, че психическото здраве на нацията е в опасност; намираме се в перманентна тревожност, състояние при което няма гаранции, че устойчивостта ни е гарантирана. Не е ясно какво и в какъв момент би отключило налудни действия.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4608 |25.03.2011 Болниците ще получат пълната сума за февруари от НЗОК . 14| 5013 |25.03.2011 Белезници за хирург взел подкуп . 0| 5558 |25.03.2011 Закопчаха сутеньор на скъпоплатени жрици в Бургас . 17| 17682 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads