Реклама / Ads
0| 4346 |08.07.2018 НОВИНИ

Извадиха 4 от 12-те деца от пещерата в Тайланд /обновена/

.
Източник: БГНЕС
Изведоха първите 4 момчета от групата, блокирана в пещера в Тайланд, предадоха световните аагенции. Спасителите, заедно с децата, са изминали четири километра, за да се доберат до един от изходите. Момчетата най-напред са настанени в полева болница близо до пещерата, където са подложени на физически преглед.
 

В началото  бе съобщено за спасени 2 момчета, после за 6. По последна информация са 4.


Четири от блокираните в наводнената пещера в Северен Тайланд момчета вече са изведени, съобщи Наронгсак Осатанакорн, губернаторът на провинция Чианг Рай, цитиран от ДПА. На пресконференция Наронгсак, който е и ръководител на спасителната операция, уточни, че три от децата са били откарани в болница с хеликоптер, а едно - с линейка

 

На 23 юни представители на властите откриха край входа на пещерата мотоциклет, велосипеди и спортна екипировка. От местен футболен отбор потвърдили, че намерените вещи принадлежат на група от 12 момчета на възраст между 11 и 16 години, водени от 25-годишен треньор.

 

Пещерата, която се простира на близо 10 километра, има няколко входа и изхода. Групата се оказала блокирана вътре, след като част от пещерата била наводнена заради проливни дъждове.

 

За да извадят 13-те души от пещерата са пратени 13 чуждестранни водолази, пет тайландски водолази, пет морски пехотинци, допълва Ройтерс.

Спасителните екипи от 3-4 дни са репетирали изваждането на момчетата.

 

Операцията обаче може да отнеме 3-4 дни. Но може и още днес в 21 ч. местно време (10 ч. източноамериканско време, 17 ч. българско време) да бъде изваден някой, каза ръководителят на спасителните дейности.

 

Момчетата ще бъдат изваждани поетапно, като всяко едно ще е придружавано от двама водолази. Единственият начин за изваждането им е през тъмни и тесни пасажи, пълни с кал и вода и със силни течения и при въздух, в който кислородът не достига. Момчетата и техният треньор обаче са обучени да се гмуркат.

 

Вчера губернаторът Наронгсак Осатанакорн каза, че сега условията за изваждането на групата са най-подходящи - нивото на водата в пещерата е спаднало през последните дни и времето е благоприятно.

 

Спасителите, които участват в операцията по изваждането на 12-те момчета и техния треньор по футбол от тайландска пещера, разпоредиха всички, които нямат нещо общо със спасителната акция, да напуснат района.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3709 |08.07.2018 Босът на ФИФА покани децата от пещерата в Тайланд на финала на Мондиала . 5| 11454 |06.07.2018 И други съмнения изплуваха около НПО-то на жената, обвинила майките на деца с увреждания . 1| 4246 |06.07.2018 Съдбовен ден за майките на деца с увреждания . 3| 4332 |05.07.2018 БГ-експерти за съдбата на заклещените в пещера в Тайланд деца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads