Реклама / Ads
38| 6701 |01.11.2013 НОВИНИ

Извозват перничани на протест срещу ранобудните студенти в София

.
Репортер на zaPernik.com засне уникално видео, в което се вижда как един автобус перничани бяха взети от „специализиран транспорт” и извозени към град София, където същите ще протестират срещу ранобудните студенти
 

Това пише сайтът zaPernik.com. Репортер на zaPernik.com засне уникално видео, в което се вижда как един автобус перничани, основно служители на Община Перник бяха взети от „специализиран транспорт” и извозени към град София, където същите ще протестират срещу ранобудните студенти
 

Около 7.10 часа тази сутрин на паркинга зад Община Перник започнаха да се събират група хора. Сайтът zaPernik.com получавал информация от къртица в групата.
 

Ето и репортажът: Около 7.20 часа дойде автобус. Тогава наш репортер включи видеокамерата и започна да интервюира събралите се хора, които започнаха да се качват в автобуса. Първоначално хората не говореха пред камерата ни, но когато чуха въпроса на репортера Христо Райков от zaPernik.com дали отиват на протест срещу студентите в София, общинарите побесняха. Започнаха да заплашват, замеряха с фас репортера на сайта zaPernik.com, един човек слезе от автобуса и нападна обектива, че не могли да сме го снимали и започна да заплашва. За да излъжат, че не отиват към София, нелегалните протестиращи измислиха, че пътуват за събор по повод деня на Народните будители в пернишкото село Ярджиловци. Екип на zaPernik.com обаче проследи рейса, но той отиде към София. На път за София събра още „протестиращи” от кварталите Иван Пашов, Мошино, Тева и Изток.

 

Ние знаем, че това са общински служители, но вие ще помогнете да определим конкретните им постове и имена, призовава сайтът. Кметът на Перник Росица Янакиева била в чужбина, но това нямало как да стане без нейно знание, защото тези хора нямало да отидат на работа днес, някой бил организирал транспорта им, освен, че ги е пуснал от работа. Или Янакиева знае, или нейните заместници, допускат авторите на репортажа.

 

В автобуса имало и едно дете, което развявало български трибагреник. Хора от рейса приканвали репортера да се качи в рейса, „за да го натупат” по техни думи. Агресивна жена пък каза, че работела във вестник „Съперник”. Той се финансирал от Община Перник и е собственост на Иван Петров – бащата на Мис Антония Петрова, пише zaPernik.com.

Автобусите се организат от БСП-Перник, но в тях няма общински служители, заяви по НТВ кметът Росица Янакиева. Тя проверила, че хора от общинска администрация няма в автобусите. Нека се докаже кои са тези служители, каза Янакиева. Тези автобуси са организирани от БСП, но повече от тази информация не мога да ви кажа, обясни тя, но не отговори на въпроса дали хората ще бъдат противопоставени на ранобудните студенти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6043 |31.10.2013 140-ия протест се поклони пред паметника на Левски . 12| 6489 |31.10.2013 “Атака” организират протест срещу бежанците . 5| 6326 |31.10.2013 Лекари протестираха пред „Пирогов” . 4| 5882 |31.10.2013 "Пирогов" излезе на протест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads