Реклама / Ads
16| 5806 |03.09.2013 НОВИНИ

Жаблянов: Смисълът на опозицията е да е коректив на властта

.
Валери Жаблянов
В момента се пишат текстовете на декларацията за националните приоритети. БСП обаче, няма да състави текст, който според нас представлява националните приоритети и да кара някой да го припознава.
 
Това заяви в ефира на Нова телевизия народният представител от ПГ на КБ Валери Жаблянов. Той изрази мнение, че както в програмите на ГЕРБ, така и на другите парламентарно представени партии са записани национални приоритети за развитие на България. Депутатът бе категоричен, че никой няма да има нищо против в България да се постигне висок икономически растеж, модернизация на страната, или да постави под съмнение социалния характер на българската държава. "Ние сме далече от нормите на социалната държава в Европа.", заяви Жаблянов. Той обясни, че тъй като България е ясно определена като социална държава в Конституцията, трябва да се движим в тази посока. Според него всяка стъпка назад в това разбиране е в разрез не само с конституционните текстове, но и с интересите на българските граждани.

На въпрос дали реформата в службите за сигурност също ще е основна тема на предстоящата пленарна сесия, Жаблянов отговори, че тя е само част от елементите на управлението.  По думите му основен въпрос в новия политически сезон ще бъде изработването на бюджета на страната, както и финансовата и икономическата политика на правителството за следващата година. По думите му службите за сигурност имат таван в осигуряването на комфорт на икономиката и няма как МВР да увеличи производството. "Направеният опит да се изцеди от всички, каквото може, за да дойдат при нас едни пари, без да ни интересува как живее българското общество - тази бюджетна философия доведе до бягството на Дянков от страната", категоричен беше Жаблянов. По негово мнение степента на политизация на МВР по време на предишното управление е била грандиозна и е излизала извън конституционните рамки и извън институционалния баланс и за това е трябвало да бъде прекратена.

Позицията на ГЕРБ трябва да подкрепи утвърждаването на институциите

Той заяви, че ако някой желае българската политика да се развива като се организират хора и агитки, и този, който вика най-силно да каже, че е най-прав, създава драма за държавата. Според него позицията на ГЕРБ трябва да е съвсем ясна и конструктивна и те трябва да подкрепят утвърждаването на институциите. "Целта на опозицията е да коригира управлението и в конституционно представените срокове да се яви на избори, а не всеки ден да търси начин да свали управлението", заяви Жаблянов.

 

Правителството и парламентарното мнозинство доказаха, че могат да работят в екстремна среда

"През месеците, в които ГЕРБ беше на почивка, правителството и партиите, които го подкрепят доказаха, че могат да работят, не в трудна, а в екстремна среда", заяви Жаблянов. Той подчерта, че това е било доказано с отговорно отношение към парламентарния кворум, с работа на парламента в нетолерантна среда и взимането на решения в най-важните области, които са довели до протестите през февруари. Той поясни, че става въпрос на първо място за сферата на енергетиката и корекциите в бюджета на страната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 64| 12538 |13.03.2013 Иво Инджев: Нормално е опозицията да не харесва новия кабинет . 43| 5140 |19.02.2013 Опозицията: Не сме "бойкоспасяващи" депутати . 11| 5365 |02.01.2013 Политолози: Опозицията иска да бламира властта с референдума . 73| 6524 |21.12.2012 Опозицията прехвърли топката за Цацаров на Плевнелиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads