Реклама / Ads
3| 5564 |28.01.2012 НОВИНИ

Жълт код заради ниските температури

.
Продължава да е усложнена обстановката на територията на страната. Все още в бедствено положението в общините Своге, Годеч, община Лесичово, Батак, с. Пашово и с. Чолаково в община Велинград, Вълчи дол, Ветрино, Долен чифлик, Суворово и Аксаково. Без електрозахранване са общо 24 селища, 1500 потребители в областите Смолян и Кърджали, съобщиха от EVN. За отстраняването на авариите работят 28 екипа
 

 

Сили и средства на МВР оказват помощ на жителите от населените места със затруднен достъп. Три родилки от общини Стралджа, Руен и Силистра са транспортирани до болнични заведения. Изтеглени от снежни преспи са над 80 превозни средства. Оказва се съдействие на пътните служби по разчистване на паднали дървета. Гранична полиция е провела операция по извеждане на автомобил със закъсали румънски граждани в района на Дуранкулак.

 

Жълт код е обявен в 26 области на страната за днес заради ниските температури, съобщиха от НИМХ. Единствено в областите Благоевград и Кюстендил кодът остава зелен. В останалите области времето ще бъде потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но метеоролозите съветват за повишено внимание.


Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Пътните настилки в страната са мокри, а по високите и усойни места - заледени, обработени и опесъчени.


Продължава да е в сила забраната за движение на тежкотоварни автомобили в областите Бургас, Варна, Добрич и Силистра. Забранено е движение на всички МПС в цяла Добричка област с изключение на пътя Добрич - Албена - Кранево, Каварна - Варна и Добрич - Балчик. Затворени за всички МПС са направленията Кичево - Оброчище, Девня - Дъбравино, Шипково - Рибарица, Брезник - Божурище, Брезник - Сливница, от района на Обсерваторията до село Момчиловци, път 5005 от връх Шипка до връх Бузлуджа.

 

В останалите области забраната е отменена. Възстановено е движението в двете посоки на КПП Лесово и Дунав мост, пътищата към пунктовете Дуранколаг - Кардам - Силистра, на българо-румънската граница са затворени за почистване. При всички останали гранични пунктове движението се осъществява нормално.

 

Затворени са проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица и Върбишки, Троян - Кърнаре и Дюлински, а Вратник - за товарни автомобили над 10 тона. Товарните автомобили задължително трябва да се движат с вериги, без ремаркета и полуремаркета през проходите Рижки, Котленски, Петрохан, Рожен, Предела, Печинско, Превала и Прохода на републиката.

 

Всички МПС задължително трябва да се движат с вериги по пътя Слънчев бряг -  Обзор, Гоце Делчев - Петрич, Габрово - Узана, Велинград – Сърница - Бардуче, Белово-Юндола, Ракитово-Превала, Велинград-Юндола, Асеновград-Първомай, Сливен - Стара река, както и по всички пътища на територията на Община Самоков. Товарните автомобили трябва да са с вериги по пътя село Гърляново - Гюешево, Садово - Хасково, Петолъчката - Омуртаг, Тополовград - Звездата, Хасково - Кърджали, Харманли - Пловдив, както и по всички пътища в Област Търговище.

 

Над страната ще има разкъсана облачност, която след обяд от изток ще се увеличава. На отделни места, главно в югоизточните райони, ще прехвърчи слаб сняг. В Дунавската равнина ще духа слаб източен, а в източните райони - северен, вятър. Очаква се максималните температури да бъдат между минус 4° и минус 9° в Югозападна България и по Черноморието между минус 3° и плюс 2°, а в София около минус 3°.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 7230 |23.01.2012 Църквата отърва проверка заради "малкия публичен интерес" . 57| 8502 |21.01.2012 Симеон и Маргарита празнуват златна сватба, но скромно заради кризата . 13| 6117 |19.01.2012 Наказаха съдийка заради забавени дела . 6| 6282 |19.01.2012 16-годишният се самоубил заради развод

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads