Реклама / Ads
19| 4962 |14.01.2010 НОВИНИ

Желева в патова ситуация, левите - няма шанс

.
Казусът Румяна Желева тъне в догадки
Все още се очаква решението на юристите от Европарламента за това дали има конфликт на интереси по отношение на кандидата за еврокомисар Румяна Желева, каза председателят на групата на ГЕРБ в Европейския парламент Андрей Ковачев пред Дарик радио.
 

В понеделник в 07.00 часа в Страсбург има заседание на координаторите на Комисията по развитие и в съответствие с отговора на правната служба те ще вземат решение по същество. Същество означава по това как е преминала професионалната част на изслушването и ще напишат писмото до председателството на Европейския парламент".

Андрей Райчев отказа да коментира дали е по-разумно кандидатурата на Желева да бъде изтеглена и да се направи ново предложение преди отговора на европейските юристи. „Преди да даваме присъда, нека да изчакаме какво ще кажат юристите", коментира Райчев.

Продължават догадките какво и къде ще се случи по отношение на казуса с Румяна Желева, коментира кореспондентът на БНТ в Брюксел Асен Инджиев в ефира на Дарик радио.

„Ситуацията остава каквато е, малко патова. Това, което знаем дотук, ако то се осъществи, е, че всички ще чакат до понеделник, за да може правният отдел на Европейския парламент да провери нещо, свързано с декларацията на Румяна Желева. На мен ми се струва малко вероятно всички да разчитат на един правен съвет, за да решат какво да правят, тъй като проблемът не е толкова правен, проблемът е чисто политически".

Според Асен Инджиев отговорът ще бъде даден в понеделник, за да се спечели време, тъй като въпросът не е само политически, а и в това как българският кандидат представя България.

„Беше много прозрачно и малко смешно, когато вчера като контраатака се изважда едно изречение извън контекста от преди пет години на словашкия комисар в момента и кандидат-комисар отново Марош Шефчович, който бил казал, че ромите в Словакия злоупотребявали със социалната система в страната и това се вади като аргумент, видите ли и при тях няма много читави кандидати. Самият Шефчович е считан за един от най-успешните дипломати от Източна Европа", допълни още Асен Инджиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4688 |14.01.2010 М. Райков: Желева беше подложена на агресия . 48| 9511 |13.01.2010 Евродепутати недоволни от Желева, Борисов я защитава . 34| 6262 |13.01.2010 Борисов с план "Б" за еврокомисар, Желева без коментар . 41| 7192 |13.01.2010 А. Ковачев: Първанова разигра неприятен сценарий за Румяна Желева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads