Реклама / Ads
11| 4975 |19.08.2013 НОВИНИ

Жельо Бойчев: Бюджетната политика да бъде коренно противоположна от Дянковата

.
Жельо Бойчев
За политиката и приоритетите на едно правителство може да се съди в рамките на един цялостен бюджет. Основният фокус на бюджетната политика трябва да е върху икономическия растеж, коренна противоположност на политиката на Дянков и неговия бюджет.
 

Това заяви в ефира на TV7 народният представител от ПГ на КБ Жельо Бойчев. Той обясни, че бившият финансов министър е залагал  на ниски дефицити, което е убило икономиката на България.  „Икономическият растеж е важен, за да може през него да се увеличи и заетостта и да има една по-социална политика“, каза още депутатът.  Той поясни, че мерките за това са много и стъпките за постигането му са започнали с актуализацията на бюджета за тази година, която е подготовка и за бюджет 2014. Бойчев бе категоричен, че с тази актуализация държавата е показала ясното си намерение да бъде коректен партньор на бизнеса. „Няма как да се инвестира от вън или от вътре , ако държавата е субектът, който генерира най-голяма нестабилност“, каза още социалистът. По думите му в икономическата и финансовата част на програмата на кабинета са заложени ангажименти към бизнес средата и конкурентоспособността. Той обясни, че се предвиждат редица механизми на облекчение, сред които малка корекция в ДДС-то, а именно данъкът да се дължи при плащане, а не както е в момента - при фактуриране.
 

На въпрос за дълговете на общините Жельо Бойчев отговори, че те генерират своята приходна част по линия на своите приходи и държавния трансфер за делегираните дейности, които те извършват. Той изрази мнение, че дълговете за делегирани дейности са малки и до края на годината държавата ще разплати тези средствата. „Разходите на всяка една община към бизнеса трябва отделно да се коментират и да се види какъв е произходът“, заяви Бойчев.
 

На въпрос дали симпатизанти на БСП  са били помолени да вземат участие в протестите в петък, Бойчев отговори, че е имало хора, подкрепящи партията, но не е било организирано от   БСП. По думите му, ако БСП е искала  симпатизантите и да вземат участие в протеста, това е щяло да бъде  от началото на протестите и  то „по-ясно организирано и категорично“. Според него в момента сме свидетели на различни инициативи, които по един или друг начин искат да изразят своята подкрепа. Според него много голяма част от хората искат да засвидетелстват подкрепа си за правителството и правото му на шанс на работа.

 

На въпрос, на какво се дължи омразата на протестиращите, Бойчев отговори, че тя не е към конкретна партия или политик, а е следствие от последните двадесет и три години. „Политическата криза ще мине, но не трябва да забравяме, че ние и утре ще трябва да живеем в България, заедно“, категоричен беше Бойчев.
 

Помолен да коментира изявлението на Бойко Борисов, че до края на година ще има избори, Бойчев отговори, че и преди лидерът на ГЕРБ е давал прогнози за предсрочни избори, но такива до момента няма. Според него парламентът и правителството са избрани за да вършат своята работа и едва ли някой ще се ангажира с прогноза с колко време разполагат. „Хората обаче трябва да преценяват именно по работата на правителството, по реалните му действия и решенията, които взима, а не по едни или други лозунги“, заключи Жельо Бойчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 4938 |15.08.2013 Бюджетната комисия отхвърли ветото на президента . 39| 6742 |28.07.2013 Жельо Бойчев от БСП: Питам се защо станах депутат... . 8| 5443 |18.07.2013 Замериха с домати и вода Жельо Бойчев . 28| 4863 |08.07.2013 Жельо Бойчев: Нарушенията с „Авиоотряд 28” са пробив в националната сигурност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads