Реклама / Ads
1| 4638 |09.02.2019 НОВИНИ

Жената до Боян Петров: Съветът му беше, да не живея с вина

.
Радослава Ненова
„Не мога да приема това, че той няма да си дойде никога. Нямам усещането за край. Боян никога не умира”. Това сподели пред Нова телевизия Радослава Ненова , жената до Боян Петров, дни след рождения ден на алпиниста.
 

Радослава е майка на сина на Боян. Още не е изминала година от изчезването на алпиниста в Хималаите. По повод рождения ден на Боян, Радослава организира премиера на книга. Това е сборника на Райнхолд Меснер. В „Убийство на невъзможното” е и последният текст на българина. Издиктувал го е преди да замине да покорява Короната. Авторът, който е първият алпинист, покорил Еверест без кислород и десетилетия, водил битка с обвиненията за смъртта на брат му в планината, среща Радослава след загубата й.

 

Два дни преди датата, на която Боян Петров трябваше да навърши 46 години, на алпиниста тя споделя: „Неговият съвет беше аз да не живея с вина. Аз имам обвинения: „Защо не го спря?”. Не можеш да живееш с тази вина. Не си го спрял, защото той го иска”.

 

Боян не успява да изживее радостта от покоряването на Шиша Пангма. След безпрецедентна операция по издирването му, той не е открит. Радослава получава вещите му. Плакала много докато четяла дневника му.„Сателитният телефон, снимки, неща, които е писал като дневник. Това, което ми направи впечатление като видях по-личните му записки е, че той изцяло се е фокусирал върху покоряването на Еверест – следваща цел. Явно по ирония е решил, че този връх няма да представлява трудност по пътя му към Еверест”, каза тя.

 

Да бъде свръхчовек за него беше голяма отговорност, споделя Радослава: „Той самият в един момент може би се обърка кой е. Дали е това , което обществото иска от него или е наистина той. В един момент всеки искаше да е перфектният, този, който винаги оцелява, не се огъва, не можеше да си позволи да има слабости. Като отговорност му беше, но имаше и позитиви. Любовта на децата болни от диабет, на хора с рак - черпеха енергия от него”.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4052 |30.01.2019 Калоян Паргов: БСП няма да подкрепи предложената от ГЕРБ икономическа рамка на транспорта в София . 3| 4727 |14.01.2019 Адв. Иван Петров: Дизеловият Геш-Магнауреца работи по алгоритъм . 0| 4129 |21.12.2018 Съпругата на алпиниста Боян Петров: Искаше да рапръснем праха му над Пирин . 10| 10856 |19.12.2018 Иван Петров: Очаквайте следващият шеф на ВКС да е Сотир Цацаров, ще си купим жълти жилетки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads