Реклама / Ads
32| 119181 |16.05.2019 ГЛАСЪТ

Само във Фрог: Жената до Гешев е съдружник с ортака на Ваклин

.
Вниманието на медиите насочено към Александър Ваклин и Иван Гешев
Детелина Ханчева - жената, с която зам.-главният прокурор Иван Гешев живее на семейни начала, има обща фирма с ортака на основния свидетел по делото „Иванчева“ – строителният предприемач Александър Ваклин. Това се доказва по категоричен начин от преглед на редица документи от търговския и имотния регистри. От тях става ясно, че Детелина Ханчева и съдружникът й Марио Кръковски имат пряка и косвена връзка с Ваклин.
 

 На показанията на последния се крепи обвинението срещу бившия кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, които получиха присъди от 20 и 15 години затвор.   

 

Иван Гешев присъства на зрелищната и безпрецедентна по своя род акция по задържането на двете жени пред Спортната палата през април 2018 г. Присъдата им беше произнесена на 15 април 2019 г. Казваме го, не случайно, защото около тази дата са извършени действия по заличаване на информация, която може да ни отведе до връзката между Детелина и Иван Гешев. Самият той в публичните си декларации посочва, че партньорът в живота му не следва да бъде публично достояние. Обществено известно е, че двамата имат две момиченца.





 

Връзки

Оказа се, че Детелина Ханчева е съдружник във фирма „ОТЕА“  ООД с дружеството „М консулт 95“ ЕООД, управлявано от бизнесмена Марио Кръковски. Именно Кръковски влиза в различни  бизнесконфигурации с Александър Ваклин.   Интересна подробност е че „М консулт 95“ притежава целият бизнес парк „Илинден“, който се намира на ул. „Генерал Столетов“ № 11. В него се  помещават и всички фирми на Ваклин и Кръковски  (за тях четете малко по-надолу).

 

От документите е видно, че Детелина Ханчева освен съдружник с Кръковски, си е купила изгодно различни имоти от фирма, свързана с  него. 

 

Първата покупка на Детелина става няколко месеца след фалита на Корпоративна търговска банка. Припомняме, че в него Гешев има водеща роля като обвинител.  На 9.  12.  2014 година тя се „обзавежда“  с апартамент в Зона Б17  от 72 кв. м., намиращ се на  ул. „Генерал Столетов“ № 8 .  Продавач е   „МС Консулт 2010“ ЕООД.   Две години по-късно си взима от тях и паркомясто, от 19 кв. м.  в същата сграда. През лятото на следващата година – на  9.08. 2017 г., дамата става горд собственик  на част от  поземления имот, върху който е построен блока.





Любопитно е, че точно отсреща, буквално на метри от блока на Детелина, на ул. „Ген. Столетов“ № 11 се намира бизнес сграда „Илинден“, която е собственост на Ваклин и Кръковски, като в нея се помещават фирмите им.

 

Снимка: Бизнес сграда „Илинден, на ул. „Ген. Столетов“ № 11, отсреща е имота на Детелина..

„МС Консулт 2010“ ЕООД

Фирмата „МС Консулт 2010“ ЕООД е собственост на „МАВ Груп 21“ ЕАД .  Прехвърля й я офшорната компания, регистрирана на Сейшелските острови „Трансвю Холдинг Лимитид“. Управител е Марио Кръковски. През януари 2019 г. „МС Консулт 2010“ променя адреса на седалището си от ул. „Ген. Столетов“ № 11 на ул. „Стефан Стамболов“ 28, където е и седалището на „М Консулт 95“, съдружник на Детелина Ханчева. Кореспонденцията обаче продължава да се води  на офис 12 в бизнес сградата на Ваклин и Кръковски. Сложните връзки продължават да се заплитат като имената Кръковски и Ваклин неизменно вървят ръка за ръка.

 

Така например „МАВ Груп 21“ ЕАД се води също на адрес ул. „Стефан Стамболов“ 28. Дружеството  притежава и „МАВ Груп“ ЕООД, където Кръковски е управител. В „МАВ Груп 21“ е вписан  в съвета на директорите. Собственик е Мартин Паралиев.

Имотът, който притежава „М Консулт 95“ е бил преди това собственост на друга фирма – „София Централ“ ООД  - където съдружници са Александър Ваклин и „МС Консулт 2004“. От своя страна „София Централ“, регистрирано на ул. „Генерал Столетов“ офис 15,  заедно със спомената вече офшорка, са съдружници в дружество „МАБ Билд Груп“ ЕООД. То се намира на ул. „Генерал Столетов“ № 11, офис 12. т.е. отново в комплекс „Илинден“.  До 2016 г. дружеството се е наричало „МС Консулт 2009“.

 

Сега да погледнем и към „МС Консулт 2004“  - съдружници са били Марио Кръковски и Александър Ваклин. На 24 април 2018 г., т.е. няколко дни след ареста на Иванчева и Петрова, фирмата е прехвърлена на Кирил Кирилов, като седалището на фирмата отива на ул. „Стефан Стамболов“ 28, а адресът за кореспонденция остава в комплекс „Илинден“, офис 15, до офис 16, където пък откриваме „Ваклин Груп“. Въпросният Кирил Кирилов очевидно не е случаен и по всичко личи, че е свързан с Кръковски и Ваклин. На негово име излиза и т.нар. фирма „София Централ Б“. Управител тук е самият Кирилов, но забележете, че собственици са „МС Консулт 2004“ и „ПАР България“ ООД.





Съдружници в последната посочена фирма са трима души – Александър Ваклин, Питър Кларк и Робърт Уинтър. Оказва се че  двамата чужденци живеят в един и същи апартамент в ж.к. „Люлин“.  По време на делото „Иванчева“ стана ясно, че Ваклин се е оплаквал на Петко Дюлгеров – третия подсъдим по делото, че „англичаните го притискат“. Дали той е имал предвид Кларк и Уинтър само можем да гадаем.

 

Детелина Ханчева и Иван Гешев

Жената до Гешев Детелина Ханчева е крупен поземлен собственик на ниви във Волуяк, получени като дарение. Тя има и друга фирма  - „Дейна Ди Консулт“ ЕООД. В нея Детелина е собственик, а сестра й Нели се води управител. И тук се случва нещо много интересно. Фирмата до преди дни се води на адреса на наследствения имот на Иван Гешев, който той е декларирал в публичните си данни – Волуяк, „Дружба“ №63. Два дни преди съдия Иво Хинов да даде тежките присъди – на 12.04.2019 г. (петък), адресът на дружеството е променен. В понеделник Десислава Иванчева и Биляна Петрова разбират, че години на ред трябва да лежат в затвора заради показанията на Александър Ваклин срещу тях.

 

Снимка: В Търговски регистър се вижда адреса на фирмата от партидата на „Дейн Ди Консулт“

.

Снимка: Наследствения имот на Гешеви, разпределен между него, брат му и двете му дъщери, е на същия адрес.


.

Изводи

В интервю Иван Гешев твърди, че един от най-близките му приятели, още от детинство, днес е строителен предприемач. От всичко казано до тук става ясно, че жената до Иван Гешев е имала бизнес отношения със съдружника на Александър Ваклин – Марио Кръковски- и двамата строителни предприемачи. Детелина Ханчева си е купила имоти от дружество на Кръковски – апартамент, гараж и земя. Така Детелина се оказва комшийка на Кръковски и Ваклин.

 

През последните години Ваклин и Кръковски имат заплетени бизнес отношения, включващи създаване и прехвърляне на фирми, които се водят главно на два адреса.  Това са ул. „Стефан Стамболов“ 28 и собствената им бизнес  сграда „Илинден“ на ул. „Генерал Столетов“ 11.  Именно тази сграда е в съседство с имота на Детелина.

Прегледът на документите ни отведе и  към офшорката  „Трансвю холдинг лимитид“, за която вече ви споменахме.  Тя е била и първоначален собственик на „МС Консулт 2010“ – фирмата продала апартамента с гаража и земята на Детелина Ханчева.  Справка показва, че тази офшорка е свързана с Обединените Арабски Емирства. За нея има документи в Панамските досиета.

 

Вижте и някои от фирмите и свързаните чрез тях лица:

.

Очаквайте продължение.

 

Екип Фрог Нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 18851 |20.03.2019 1 . 13| 13959 |29.01.2019 Само бой и обвинения не стигат, трябват и глоби по 22 милиона . 2| 8361 |25.12.2018 Бял сняг ще има само във градините, където са играели деца. Малко поезия… . 24| 16564 |30.09.2018 От журналистиката ни само скелет остана, Бог да я прости…

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads