Реклама / Ads
40| 11658 |05.08.2009 НОВИНИ

Женски бой в парламента: БСП-чиновничка брани кабинет до кръв

.
Женските схватки не са от вчера
Женски бой бе скрит от журналистите в парламента. Вярна до гроб на БСП чиновничка отбранявала със зъби и нокти една от канцелариите на социалистите. „Нямате право да влизате тук!”, крещяла полудялата жена.
 

Спестяваме нейното име от етични съображения. Тя се нахвърлила с юмруци и закани срещу представителка на мнозинството и само бързата намеса на депутати спасила стъписаната жена от яростната атака на нападателката. За баталните сцени Frognews.bg, научи от депутати на ГЕРБ, които останали потресени от агресивността на служителката, отговаряща за помещението. Сцената се разиграла ден преди екшъна с досегашния главен секретар на Народното събрание Огнян Аврамов, който пък се опита да изнесе папки с документи. Екшънът обаче бил премълчан пред медиите, за да не се позори името на институцията. Единствено самообладанието на новия парламентареш шеф Цецка Цачева предотвратило срамни сцени и битки за други помещения. Тя удължила срока за опразване на канцелариите, за да спрат простотиите.

Барикадирани чиновници отказвали дни наред да освободят заеманите канцеларии. Те се аргументирали, че няма заповед на Огнян Аврамов и на стария председател Георги Пирински. Оказало се, че наистина Пирински има пръст в срамните сцени, защото бил казал, че докато не се приеме нов правилник и не се формират новите парламентарни групи, нямало законово основание да се правят размествания.
Социалистите все още не могат да проумеят, че вече не са мнозинство и че не са във властта. Държат се като истерични лелки и се опитват да осуетят елементарни промени, които се случват във всеки нов парламент с ново мнозинство. Парламентът е бил нещо като феодално владение на БСП и най-вече на Пирински, коментират гербаджии.

Все пак ГЕРБ успели да превземат заветните стаи и кабинети след дълги преговори и скандали. Шофьори от НСО също демонстрирали непонятна лоялност към старата власт и отклонявали по всякакъв начин разпорежданията на новата администрация. Държали се надменно и арогантно с новите депутати, което предизвикало гнева на народните избраници.

Най-остри коментари в редиците на опозицията обаче предизвикали споровете за депутатските жилища. ГЕРБ направо разказали играта на бившите управляващи като въвели схема апартаментите на ДПС да се предадат на БСП и обратно. Нека сами видят как техните хора са живели и как са поддържали държавното имущество, коментираха от новата управа. Имало жилища в окаяно състояние – мръсни, с мухал и плесен в кухните и баните, липсвали батерии, брави, крушки и пр.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4838 |14.07.2009 Историкът Пантев прати в историята 40-тото Народно събрание . 9| 7908 |04.07.2009 Изцепките на "40-то Народно събрание" . 0| 5070 |15.06.2009 Забраниха къпането на 45 плажа . 2| 4715 |14.01.2009 Протестът пред Народното събрание приключи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads