Реклама / Ads
8| 6197 |30.08.2011 НОВИНИ

Жители на Дядовско: Не си ли от ДПС, е...т ти майката

.
Общината прилагала репресивни мерки срещу тези, които са против ДПС.
 

Не си ли от ДПС, е...т ти е майката!, съобщи в сутрешния блок на БТВ жител на Дядовско по повод случилото се този понеделник в кърджалийското село Дядовско. Няколко души пострадаха в кърваво меле, изпотрошени бяха и автомобили.

Наим, един от пострадалите след побоя, с четири шева на ухото, разказа, че всичко започнало заради негов съселянин, който дошъл пиян в кръчмата и започнал да се заяжда с клиентите. Съдържателят на заведението го помолил да напусне, но след известно време скандалджията се завърнал с 20-ина души и започнало меле. Наим казва, че е бил ударен, докато се опитвал да излезе навън.  

Собственикът на заведението е Ибрям Сали - бивш член на ДПС, който през 2007 г. се кандидатирал за кмет с подкрепата на ГЕРБ. Съпругата му Юмгюл казва, че още с влизането си пияният клиент се обърнал към кръчмаря с думите: "Ти си човекът на Бойко". Малко по-късно, след като се разгоряла разпрата с останалите хора в заведението, той се обадил на свой приятел от Хасково - Севдин, който е братовчед на кмета на община Черноочене. Севдин от своя страна довел "наказателната бригада" в Дядовско и започнал боя.  

По думите на Ибрям симпатизантите на ДПС по принцип не идвали в неговата кръчма. Те ходели в друго заведение, което работело нелегално. Отскоро в Дядовско имало разделение между  симпатизантите на ГЕРБ и ДПС, а вчерашното нападение над заведението било четвърто подред.

10-15 души сме от ГЕРБ. Преди един месец от ДПС направиха събрание. В същия ден стъклата на магазина ми бяха изпочупени, разказа Ибрям, според когото хората в селото се страхували да говорят. По думите му момчетата, които вчера са били в кръчмата и чиито коли са били изпотрошени, трябвало днес да дойдат пред камерата, но сега телефоните им били изключени.

Някои от съселяните на Ибрям обаче се появиха днес пред заведението, включително и такива, които симпатизират на управляващите. Част от тях смятат, че полицията и Бърза помощ са се забавили много, след като е подаден сигнал за инцидента.

Джевдет, който също е сред симпатизантите на ГЕРБ, каза, че общината прилага репресивни мерки срещу тези, които са против ДПС. Като пример той посочи, че ако им се наложи да вземат някаква бележка или документ от кмеството, могат да ги бавят с месеци. По думите му над 40% от хората в селото на изборите наесен ще гласуват за ГЕРБ, но сега ги е страх да споделят политическите си възгледи. Междувременно кметът на община Черноочене, част от която е и с. Дядовско, отказа да коментира инцидента. И кметският наместник в Дядовско, и полицията също не полежаха да дадат коментар за боя в селото.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5214 |19.08.2011 Юзеирови анонимно се представят за служители на ЦИК . 6| 5971 |28.06.2011 БГ държавни служители замесени в трафика на хора . 6| 5917 |19.05.2011 Служители на ГДБОП виновни за смъртта на Куцаров . 8| 6125 |29.03.2011 Мистериозно хранилище коси жителите на Нови хан?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads