Реклама / Ads
1| 4514 |15.07.2019 НОВИНИ

Жителите на Елин Пелин отново на бунт

.
Елин Пелин
Жители на Елин Пелин отново затварят една от най-използваните улици в града. Гражданите протестират срещу натовареното движение, постоянно преминаващите ТИР-ове и липсата на питейна вода.
 

Кметът подозира, че протестът на гражданите е вид предизборна кампания за предстоящите местни избори.


Те настояха за изграждане на околовръстен път на населеното място, за да се изведе тежкотоварния трафик от улиците.

 

"Решение с движението може би ще има, но ще струва скъпо. Беше предложен идеен проект, който ние одобрихме и сега наред е кметът - да видим дали ще може да се направи някакъв обходен път", коментира общинският съветник Стефан Николов ON AIR.

 

Кметът на Елин Пелин обясни, че е стартирана процедура за проектиране на такъв път, но не е бил по силите на общината.

 

"Ясно е, че тук се плащат милиони данъци и че част от тях трябва да отидат за това хората да не живеят по този начин", категоричен бе кметът Ивайло Николов.

Жителите се притесняват и от новоизградена инсталация за преработка на пластмаса.

 

"Не е проблем да има завод за преработка на пластмаса. Проблемът е, че той се построи и почти работи без обществено допитване. Заводът е на почти 500 метра от първата къща на град Елин Пелин", коментира Ангел Славчев, който е част от инициативния комитет на протеста.

 

Общинските съветници Стефан Стоилов и Стефан Николов обясниха, че парадоксалното в случая е, че в общинския съвет не е постъпвало нито едно заявление относно строежа и пускането в експлоатация на завода.

 

Ивайло Николов коментира, че е изпращал писма до РИОСВ, които трябвало да изготвят оценка на въздействието върху околната среда на завода.

 

Гражданите на Елин Пелин се оплакаха, че в 3-4 дни от седмицата остават без вода поне през половината част от деня.

 

Кметът обясни, че тръбите са стари, а от общината са закупени кранове, които са предоставени на ВиК, за да бъдат сменени. По думите му няма община, която сама да може да се справи със смяната на водопровода.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4341 |11.07.2019 Велинград протестира заради авария на водопровод и липса на вода . 5| 5630 |06.07.2019 Веселин Марешки ще прави ”Шоуто на Веско” . 4| 4331 |26.06.2019 Цветелин Кънчев и Алексанъдр Сиди искат пак да има трудови войски за ромите . 5| 7244 |15.06.2019 Откриха нарушения в къща за гости във Велинград

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads