Реклама / Ads
158| 13775 |14.11.2014 НОВИНИ

Е. Живкова: Папандреу и Марше останаха верни на дядо ми

.
Евгения Живкова
Не съм очаквала в онова време такова негативно отношение към дядо ми. На практика той бе излъган.Имаше хора, които му останаха верни и които идваха да го виждат. Верни му останаха и чуждестранни лидери Андреас Папандреу и Жорж Марше.Това си спомни дизайнерката и бивша депутатка Евгения Живкова, внучка на Тодор Живков.
 
Няма прочит на българската история и на един голям период от времето на социализма. Учениците не го изучават и слушат хубавите разкази на родителите и на някои млади хора.Така Жени Живкова обобщи, защо няма разказ както за изминалите 25 години преход и защо се харесва
времето на Тодор Живков от хората.

Тя изтъкна, че България е била на 23-о място в света по икономическо развитие при социализма, а сега сме на последно място в ЕС.Казват, че тогава е имало привилегии, а сега няма ли?, попита тя.

БСП не ме поканиха за тези избори в БСП. АБВ - също, тъй като бях против тяхното отцепване от БСП. Не са ме канили за тези избори.На този етап съм встрани от политиката, но не се знае дали пак няма да се включа, откровена бе Евгения.

Познавам Борисов от 1993-94 г. Тогава започна да охранява дядо ми.Не съм се обадила да го поздравя, но сега бих го поздравила. Дано шареното му правителство издържи по-дълго време. Аз съм песимистично устроена, но трябва да им се даде шанс. Малките партии, като видят, че започват да носят негативи, сами ще си тръгнат. Има промяна у Борисов, той е премирен, но трябва да възстанови мостовете, които е разрушил.Ние сме в добри отношения, разказа Живкова.

Нямам фаворити от лидерите на прехода. Има достойни хора във всяко поколение. Голяма част от политиците са се постарали да направят нещо за страната си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 5324 |25.07.2013 Евгения Живкова: Карат хора от провинцията за пари на протеста . 27| 9371 |28.10.2012 Първият мъж на Л. Живкова: Някои от съратниците й сега се дистанцират . 28| 7202 |03.03.2012 Жени Живкова: Депутатките почнаха да разбират от мода

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads