Реклама / Ads
24| 19421 |13.11.2019 ГЛАСЪТ

Живот си живеем в България, а в Боливия и Чили ги спукаха от бой, деебъ...

.
Живот като в ”Бригадир” на Стоян Венев искаме...
България е процъфтяваща демокрация, в която всичко е супер. Мечки ядат мед, но не ги отстрелват, защото са готини. Пчеларите губят кошери, мед и пари, но се радват, защото мечките са доволни, а те са хуманисти. Четири катастрофи за един ден, пиян стрелочник, влак удари кола, трамвай дерайлира и джасна жена... Изглежда ужасно, но не е, защото има само един труп. Един, благодарение на грижите на партията и правителството – господ здраве да им дава.
 

Но това са дреболии, статистика някаква.

 

Истинските, големите постижения са други.

 

Бюджетът, каза музикалният и финансов експерт Менда Стоянова, е балансиран. Балансиран. Пица с моцарела и шунка, каза Менда. Мента? Не сте прави - Мента викат на Данчо Цонев от ДПС, Менда е от ГЕРБ и казва само истината.

 

Утре Иван Гешев става официално главен прокурор. Бягай, корупцио! Първо щял да нахлуе с качулките в медиите и фирмите на и под контрола на Делян Пеевски. Няма майтап! Имало много сигнали за неплатени данъци, неясно финансиране, офшорни сметки, пране на пари и пр. Щял да проверява и за престъпен слугинаж, което не е в правомощията на прокуратурата, но понеже Гешев е много морален, няма как да пропусне. Е, Пеевски няма от какво да се притеснява, защото и той е известен моралист. Известен чак в Америка...






Има новини и около Сотир Цацаров. Любимият на два братски народа – българският и този на Чайка, - магистрат ще оглави антикорупционния мастодонт КПКОНПИ. Откакто Пламен Георгиев бе изпратен на трудна и отговорна мисия във Валенсия, агенцията осиротя. Както осиротя домът му, след като бе премахната терасата с каручката, барбекюто и сауната… Така, че няма място за униване – Цацаров ще замени Георгиев, което означава много. Даже не си представяте колко много.

 

Нещата обаче стават още по-хубави, макар това да е страшно трудно. В „Преди обед“ по бТВ се появи мъж с гола глава, ухилен като ряпа и хипер активен да дава акъл по всичко на всички. Иво Танев, така го представиха. Проверих в Гугъл и се оказа наистина голяма звезда - участвал в Биг брадър! Представяте ли си?! Много умен тоя тип, да знаете. И си обръснал главата, за да не му пречи косата на умнотията.

По едно време в студиото се появи унгарецът Питър Бенс -  най-бързият пианист на планетата. И нашият Танев като го подкара:

-         Знаеш ли кой ми е любимият пианист, ха, ха? Дейв Грусин, чувал ли си го?

 

Бенс се оглежда виновно, не се сеща.

 

-         Много е голям, препоръчвам ти го. Възрастен е вече, но е жив още. Писал е музика за над 100 филми в Холивуд... ха, ха, ха…

 

Питър Бенс дава обещание и бърза да приключи разговора. Май и водещата Деси Стоянова искаше предаването да свърши час по-скоро, а Танев да се пръждоса нанякъде, където зрителите ще бъдат пощадени от мозъчните атаки на Танев… Хора, кажете, моля ви,  как е възможно за мечката, която търсила мед в някакво село, цяла комисия да решава дали да бъде гонена или отстреляна, а за клетите зрители никой да не полага никакви грижи?






А готините неща не свършват и не свършват.

 

В Боливия протести, президентът Моралес си бил камшика и избягал в Мексико. Разярени граждани залели с червена боя кметицата на град Винто и я накарали да върви боса по улиците. Улиците, които е ремонтирала, милата… Какво ли биха сторили боливийците на Фандъкова? Само че ние сме българи, а не боливийци. Ние нашата Фандъкова я обичаме и преизбираме, калкото пъти ни кажат.

 

И в Чили вълнения, моля ви се. Жертви, ранени - и за какво? Имало корупция, - викат. Ахмаци! Ние каква корупция имаме и не протестираме, те скочили, моля ви се. Ами ще ги бият и обгазяват, какво да ги правят друго...

 

В Молдова пък правителството паднало, защото за главен прокурор бил предложен някакъв боклук. Споко – тук всичко е под контрол. Казаха Гешев - значи Гешев. И него всички го обичат, дори повече от Фандъкова.

 

В България не бушува пожар като в Австралия, няма наводнение като във Венеция, нито израелски ракети са ударили база "Берлин" на терористите, например. Мир, спокойствие, благоденствие и никакви боливийци. Това цари в Родината, а сме само сряда. Представяте ли си до петък колко още хубавини ще ни споходят? Щастлив народ. Малко неблагодарен, но щастлив!

 

Дамян Колев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 17156 |02.08.2019 Диктатура на прокуратурата? Има такова животно . 42| 19533 |11.02.2019 Прикривани ли са руските агенти на ГРУ в България, докато отравяли с Новичок? . 33| 17680 |16.10.2018 Догановият етнически модел е тумор за България, време е за скалпела . 7| 13189 |18.07.2018 С чумата по животните ще се справим, а с другата чума?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads