Реклама / Ads
26| 4881 |08.01.2009 НОВИНИ

Живот по време на газова криза

.
Вече действа заповед за въвеждане на ограничителен режим в потреблението на природен газ; училища излизат едно след друго във ваканция; от днес спират отоплението в градския транспорт.
 

 

Между 5 и 7 млн. куб. метра е количеството природен газ, което може да се ползва понастоящем, а след седмица вероятно ще има нова корекция на режима. Тогава количеството ще се намали на 4.5 млн. куб. метра, оповести Петър Димитров,  министър на икономиката и енергетиката. Все пак той направи уговорка, че едва ли ще се премине към поредна корекция на ограничителния режим, защото ситуацията щяла да се нормализира. 

Тази сутрин в 8,00 часа на територията на цялата страна влезе в сила заповед за въвеждане на ограничителен режим в потреблението на природен газ. Заповедта предвижда предоставяне на количество природен газ под договореното и ограничаване на параметрите на подавания природен газ под договорения часов разход и налягане към стопански потребители с непрекъсваем технологичен режим на работа. Ограничението се отнася и за топлофикационни дружества за осигуряване потребностите от топлинна енергия на болници, детски градини, училища и други социални заведения; за газоразпределителни дружества, за осигуряване потребностите от природен газ на стопански потребители с непрекъсваем технологичен режим на работа без алтернативно гориво и потребители за битови нужди, разположени на тяхна територия, както и за потребители – доставчици на топлинна енергия за болници, детски градини, училища и други социални заведения. 

deca_gaz_vak.jpg

От днес започва спирането на отоплението на градския транспорт в София. Решението е взето на заседанието на кризисния щаб към общината.  

Заради кризата с газа и измерените ниски температури в училищата, днес няма да има занятия в 25 общински училища на територията на Столична община.Това са 117-то ОУ в район "Кремиковци", 78 СОУ в район "Банкя", 76 ОУ в район "Възраждане", 106 ОУ в район "Подуяне", 29 СОУ в район "Сердика", 40 СОУ в район "Люлин", 13 СОУ във "Възраждане", 57 СОУ, 92 ОУ, 123 СОУ, 135 СОУ и 147 СОУ в "Красна поляна", 12 СОУ в "Средец", 73 СОУ в "Триадица", 55 СОУ в "Студентски", 149 СОУ в "Овча купел", 1 СОУ в "Оборище", 39 СОУ в "Младост", 5 ОУ във "Витоша", 35 СОУ и 122 ОУ в "Лозенец".

Учебните часове в училищата в Бургас, отоплявани с парно, пък ще започнат в 9 ч. заради възникналата сериозна авария в Топлофикацията в града. В 68 училища в страната от вчера е обявена дървена ваканция, заради ниските температури в класните стаи, незавсимо че тъкмо в тези дни приключва първият учебен срок. Засега 7, 8 и 9 януари са неучебни.

deca_gaz_vak_1.jpg
снимки Вяра Йовева

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4773 |06.01.2009 Кризата с газа посече предприятията, а сега и домакинствата . 16| 4772 |06.01.2009 България пред газова криза . 2| 4783 |04.01.2009 Криза с газа насред зима . 0| 6464 |23.12.2008 Времето по празниците обещава студ, мраз и парно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads