Реклама / Ads
0| 8172 |05.03.2007 НОВИНИ

Жоро Анархията имал психични проблеми, затова му отказват достъп до досиетата

.
Анархистът Георги Константинов е имал здравословни проблеми на психическа основа и затова му се отказва членството в комисията по разсекретяване на досиетата на Държавна сигурност. Това научи „Фрогнюз” от източници от службите. По закон обаче МВР не е длъжно да огласява своите мотиви. Скандалът избухна, след като Георги Константинов бе номиниран за член на комисията от СДС. Той е предс
 
Случаят може да бъде решен единствено в парламентарнта Комисия по вътрешна сигурност и ред с председател Николай Свинаров.
СДС няма да се почувстват комфортно, ако им извадят аргументите за отказа на Георги Константинов, категорични са депутати от управляващоот мнозинство и хора от службите. Те смятат, че Националната служба за сигурност има железни доказателства и затова е дала отрицателно становище.
„Новият шеф на НСС Иван Драшков е много сериозен човек и се надявам да представи своите мотиви пред комисията на Свинаров”, заяви пред „Фрогнюз” Методи Андреев, ексшеф на Комисията по досиетата. „Жоро Анархията, както го наричат репресираните, е ял попарата на ДС, познава системата отвътре, затова кандидатурата му е подходяща. Казах това лично на Петър Стоянов”, коментира Андреев. Според него писанията, че Константинов имал здравословни проблеми се пускат от определени кръгове в медиите, защото се страхяват, че никой не може да налага мнението си на „гърмян заек” като Константинов. „Ако НСС извади нови документи и докаже, че е права, всички от СДС ще се извиним за неточния избор. Но ако няма такива, или се покажат някакви скалъпени неща от времето на комунизма – скандалът ще е грандиозен”, категоричен е Методи Андреев. Самият той е отказал номинация.
От СДС са се обърнали към международни организации, между които и Съюзат на репресираните в Германия. Оттам им отговорили, че ще ги подкрепят и ще направят международен скандал, ако Константинов бъде отхвърлен.
Жоро Анархията получава 2500 евро пенсия. Кой би давал такива пари на луд човек, палеха се вчера депутати от синята група. Техни колеги обаче са скептични, че е направен най-добрия избор. Имало мнения, че е трябвало да предложат млад човек, историк или юрист, който не е обременен от миналото.
„Румен Петков има пръст в този бойкот на Константинов”, смята Методи Андреев. Според него БСП трябва да отиде докрай и да сложи картите на масата иначе ще лъсне желанието им в комисията да има независими хора, които ще извадят всичко наяве.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5058 |09.03.2007 Чужди дипломати съгласни с аргументите на НСС за отказания достъп на Жоро Анархията до архива на ДС . 0| 5022 |03.04.2007 96 стотинки за кубически метър без ДДС да бъде минималният праг на цената на водата . 0| 5879 |30.03.2007 Имал ли е срещи Румен Петков с лица от подземния свят, интересуват се депутатите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads