Реклама / Ads
4| 4544 |17.11.2020 НОВИНИ

Журналист: Боил отива в Панайот град и открива Лувър. Дано поканят Криско и Галена

.
Теодор Михайлов Източник: Facebook
Внимание! Дебили! Понеже си нямам друга работа и ме мъчи безсъние, попадам на невероятни новини. В Созопол щяло да има Лувър. И не какъв да е, а третият в света, след Париж и Абу Даби. Така се развълнувах, че излязох навън и обиколих блока три пъти в тъмното.
 

Върнах се и пак чета същата новина и отново се развълнувах. Созопол, майка. Лувър. Боил Банов и посланици. Сериозна работа. Световен културен център. Настръхнах. Ще кажете, какво толкова, прекрасна идея. Прекрасна е, ще кажа и аз, но както знаем, по нашите ширини е много вероятно да стане “Хотели как лучше, а получилось как всегда”.

 

Защо ли? На първо време Созопол имаше двайсетина години кмет на име Панайот. Освен че се презастрои всичко, както навсякъде, Созопол се превърна и в огромен базар на гащи и китайски вазички. Старият Созопол това, Новият не го броим отдавна. Още нещо. В Созопол живеят 5000 човека извън сезона. А сезонът е 45 дни (ако се случи пандемична година и по-малко). 45 от 365. Сигурно сте били в някой от тях, но ви съветвам да идете и в някой от останалите 320.


Но да продължаваме напред, както беше казал поета.
За да ползва името Лувър през следващите 30 години и шест месеца ще струва на Абу Даби 525 милиона долара. Наемането на френски надзорници за предоставените под наем 300 творби коства допълнителни 750 милиона долара. Неизвестна остава цената за изграждането на Лувъра в Абу Даби.


Сега. Десет пъти да свалят тази цена, пак няма кой да я плати. А и освен да сложим вътре десет делви извадени от морето, ще трябва да сложим и вампира на Божо, щото все пак делвите я докарат девет баби германки, я не. Тук си трябва иновация. Вампир с кол в сърцето, а очите му добри, добри. Но да не се отплесвам.


Нищо по-дебилно не бях чувал тази година, а годината е 2020, така че всичко е в реда на нещата. Боил отива в Панайот град и открива Лувър. Навремето имаше един сръбски филм “С цървули по дивия запад”. Сега нека видим неговият римейк, в който държавата ще плати сметката, а някой олигарх ще гризне и този остров, маскиран като Лувър, но само колкото да му го ремонтират и почистят. А той ще донесе делвите. Познайте кой ще плати всичко това? Да, точно така, отново ние! И отново никой няма да ни пита искаме ли. Щото ще кажат, че е за културата, а ние сме селяни, които не разбират. Не че е лъжа де. Щом могат да го направят, значи е точно така. Селяни сме, а те са аристократи с Лувър.
Дано за откриването поканят Криско и Галена. Да отпразнува населението новата културна придобивка. И фойерверки. Много фойерверки.


П.П. Щях да пиша, че виждам една корпулентна сянка покрай това Абу Даби, ама ще кажете, че параноясвам, затова казвам, че не виждам. А и по-горе писах, че ще пее Галена.

 

Теодор Михайлов, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 8445 |13.11.2020 Журналист: Костадин Ангелов удари рекорда за тъпи заповеди . 4| 5460 |13.11.2020 Журналист: Да се хвалиш със своето уродливо недоносче те прави неимоверно нагъл . 22| 5179 |12.11.2020 За пръв път в историята: РС Македония отива на Европейското по футбол . 8| 5473 |10.11.2020 Журналист: Днес отрицателните герои ще се казват Константин, Славчо или Ралица. Утре имената ще са други

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads