Реклама / Ads
18| 6979 |23.09.2020 НОВИНИ

Журналист: ДПС нямат сметка от избори, а от експертен кабинет

.
Илхан Андай
”Ако някой е активирал ”патриотите” да бутнат Бойко Борисов, тогава вървим към избори, но ДПС нямат сметка от избори, а от експертен кабинет, защото в смесените региони са много зле откъм финансиране”.
 

Това каза пред БНР журналистът Илхан Андай от 24rodopi.com. Той уточни, че ДПС винаги е в готовност да събере 300 хиляди гласа, но в очертаващата се рекордна активност на следващите избори, те няма да са достатъчни, за да бъде Движението за права и свободи отново балансьор в следващия парламент и да участват в пазарлъците за съставянето на следващото правителство. 

 

"ДПС има остра нужда да покаже на електората си, че нещо се прави в страната с тяхното посредничество. Затова за тях е нужен експертен кабинет".

По думите на журналиста дефицитът на подкрепа към ДПС не може да се покрие в традиционните бастиони на партията:

 

"Което означава, че вторият център в ДПС - ядрото "Пеевски", което носи допълненията, ще трябва да постигне рекордни постижения на следващите парламентарни избори". 

Според журналиста партията на Ахмед Доган би се радвала на провал на партията на Слави Трифонов и акцентира, че ако в депутатските листи на "Има такъв народ" се появят "изцапани хора", това ще означава, че ДПС са си изпълнили партньорския дълг към ГЕРБ.  

 

Илхан Андай прогнозира "много добър изселнически резултат" за Движението за права и свободи: "Ледовете между силните в Анкара и в ДПС се топят".

Припомняйки, че протестите започнаха след акцията на Христо Иванов в "Росенец", Андай заяви, че "трамплинът Доган" е много удобен за онези, които имат да наваксват или да се изкачат нагоре с процентите подкрепа. 

 

Във връзка с публикацията в германското списание "Шпигел", в която се твърди, че българският премиер Борисов и бившият главен прокурор Сотир Цацаров са заговорничили с турското разузнаване за предаването на турски граждани на Анкара след опита за преврат срещу президента Реджеп Ердоган през юли 2016 година, Андай коментира: "В тази статия делът на журналистиката е много скромен. Има някаква много голяма игра и ще видим дали плещите на българския премиер ще могат да поемат този товар".

Според него от всички скандали, свързани с Борисов, този, за който пише и "Шпигел", и предходният - снимките на пълните с евро шкафчета, са най-големи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6098 |18.09.2020 Цветозар Томов: В крайна сметка няма да се гласува с машини на парламентарните избори . 5| 5936 |18.09.2020 Антон Кутев: Майките от ”Системата ни убива” нямат политически цели . 7| 5750 |17.09.2020 Любомир Аламанов: Причинителите за сегашното състояние на превзета държава нямат никакво право да ни губят времето . 37| 6863 |15.09.2020 Журналист: ГЕРБ все повече започва да прилича на нова БКП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads