Реклама / Ads
8| 14409 |26.05.2019 АКТУАЛНО

Журналист: Две медии публикуват резултатите директно, наглостта царува над закона

.
Вече 10 г. съм журналист никога досега не съм виждала медии да публикуват резултати от избори директно - с числа и партии. Медии (няма да ги скрия, да знаят хората какво да не четат - 24 ч. и ПИК), на които им е платено да нарушават закона от една от партиите.
 

Две медии мятат на сайтовете си директно резултатите. Нещо, което е абсолютно ЗАБРАНЕНО по закон,за да не се влияе на вота.
Страната, в която медиите, които са купени, нямат срам нито от читателите си, нито от ЗАКОНА.
Каква е тази държава. Наглостта царува над закона, а главният прокурор вместо да се сезира, казал, че това не влияело на решението на хората. Обадили му се по телефона да му искат мнение по въпроса и той го коментирал, моля ви се... WTF. Главният прокурор легитимира беззаконието пред медията, която го извършва.
Абе, аз ли не съм в час... Ама то никой не се крие вече.
Статиите на въпросните медии с хиляди прочитания и шервания. Не само на никой не му пука от беззаконието, а го и подкрепя.
Невероятно, неграмотно и обидно е вече.

 

Журналистът Антония Чорева, Фейсбук

 

 

Друга журналистка Мая Младенва отбелзва също във Фейсбук:

 

Две близки до властта медии демонстративно погазват закона и обявяват директно изборни резултати, без дори да си правят гимнастика да съставят досадните музикални класации, филмови афиши и конни надпревари. Ще си платят глобата, нали, финансирането им е осигурено "отгоре". Но не това е новината, не се случва за пръв път. Новината е, че ЦИК не ги глобява, само им казва да свалят публикациите. След като са навъртели безброй кликове. Решението идва към 14 ч . Какво ще стане до края на деня? Ще продължат, накрая ще получат малка глоба, която ще си платят без проблем пак с "ония пари". С любезното съдействие на ЦИК.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 18557 |21.04.2019 Кои служби и медии ще търсят банкови сметки и офшорки на политици и кои не . 4| 15182 |02.04.2019 greshka54 . 24| 13867 |14.03.2019 Държавният департамент на САЩ за България: Корупция, зависими съдебна система и медии . 29| 14597 |13.02.2019 Огнян Стефанов: Ако пеевските медии са прави за Гебрев, трябва да арестуват министъра на икономиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads