Реклама / Ads
16| 7886 |09.01.2020 НОВИНИ

US журналист за Фрог: ФБР разследва българска връзка с влиятелен проруски сайт

.
Сет Хетена
Специалистите по сигурност на информацията в САЩ следят сайта „Zero Hedge“. Бивш агент на ФБР, който проследява дезинформацията, твърди, че сайтът е „в центъра на бурята” от дълго време. Защо популярен американски сайт като „Zero Hedge“ е регистриран в България и е собственост на българи? Все още нямам много добър отговор на този въпрос. Подозирам обаче, че отговорите сочат към Русия.
 

Това каза пред Фрог Нюз американският журналист Сет Хетена.

Срещу него в края на миналата година беше пуснат сигнал във Върховна касационна прокуратура заради негова публикация. Автор на обвинението срещу Хетена е Красимир Иванджийски, собственик на „Строго секретно“. В свое разследване на Хетена достига до публична информация в България, която доказва, че Иванджийски е собственик и на скандално известния сайт „Zero Hedge“, който буни духовете и подклажда конфликта между Русия и САЩ.

 

Сет Хетена е американски автор и журналист, който живее в Сан Диего. Той е работил като кореспондент на Асошиейтед прес. Негови публикации са представяли в „The New Yorker“, „The Rolling Stone“, „The New York Times“, „The New Republic“ и „The Los Angeles Times“. Автор е на две книги - „Тръмп / Русия: Една окончателна история“ и „Пирувайки с плячката“.

 

Неговият адвокат Адв. Николай Хаджигенов заяви пред Фрог, че в случая ... прокуратурата се използва срещу американския журналист за репресия, което до сега не се е случвало у нас.  Той определи като сериозна заплаха за случая близките контакти на родното ни обвинение с руския главен прокурор Юрий Чайка.

 

Фрог изпрати запитване по случая и до Иванджийски, но до момента от него нямаме отговор.


Очаквайте утре интервю със Сет Хетена във Фрог Нюз.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 10953 |09.01.2020 Първо във Фрог: Арестуваха управителя на ВиК-Перник Иван Витанов . 9| 21126 |08.01.2020 Журналист: Не мога да разбера защо Борисов се прави на луд . 4| 4224 |06.01.2020 Журналист: Няма да има апокалиптични сценарии след убийството на Солеймани . 3| 6021 |04.01.2020 Журналистът Мохамед Халаф: Сериозен ирански отговор към САЩ няма да има

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads