Реклама / Ads
2| 4705 |18.06.2019 НОВИНИ

Журналист: Има лимит на поносимост към безобразията и безчинствата на властта

.
Любо Кольовски
”НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!” и ”ЗАКРИИТЕ Я ТАЯ ДЪРЖАВА!” са само две от емоционално и дори истерично подвикваните фрази в социалните мрежи, които наподобяват гневни заклинания.
 

Обикновено авторите са хора, на които им е дошло до гуша да стават жертви и свидетели на най-различни безобразия и техните възгласи са напълно резонни - всеки нормален гражданин на държавата има праг, лимит на поносимост към безобразията и безчинствата на властта.

 

От друга страна двете заклинания си противоречат и взаимно се изключват - не може да се закрие нещо, което го няма, т. е. ако в България няма държава, няма как да се закрие България.

 

От трета страна все пак държава има - имаме президент, парламент, премиер, министерски съвет, държавна и общинска администрация и понякога дори светофарите работят. С други думи, всички реквизити, атрибути и декори за формалното съществуване на държавата са налице.


В хилядолетната си история човечеството е закривало не една и две държави. Закривани са и цели империи, а на тяхно място са се появявали по-малко или повече пародийни държави-наследници, които са продължавали порочната практика на държавата и репресивния апарат на това обществено и политическо образувание.


Очевидно е, че България е една лошо уредена държава, но тя няма как да бъде закрита, а населението да бъде преместено по някакъв магически начин на друго, по-злачно място. Не ни остава нищо друго, освен да очакваме процесите на естественото гниене да доведат до естествения край на България, тъй като не съществуват нито воля, нито организация тия процеси да бъдат прекратени.

 

Засега няма признаци гниенето да бъде спряно административно или технологично.

Без значение е какви суперкомпютри или други машини ще си внесем.

Няма кой да управлява тая техника. Всичко е имитация, фалш и лъжовност.

 

Любо Кольовски, Фейсбук

 

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5356 |13.06.2019 Журналист: Не е на добре, когато журналистите се превръщат в новини, вместо да правят новини . 4| 4385 |13.06.2019 Журналист: Лоботомиите в студията са масови . 3| 5602 |12.06.2019 Журналист: Партия, чиито членове не искат да похарчат два кинта за независимост, не трябва да съществува . 9| 11123 |10.06.2019 Журналист: Абсурдното поведение на прокуратурата превърна случая в Пловдив в гротеска

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads