Реклама / Ads
21| 5349 |07.03.2013 НОВИНИ

Журналист: Искаме Плевнелиев да наругае Борисов, това е опасно

.
Юлий Москов
Първото име за премиер ще бъде отстреляно, когато бъде посочено официално такова. Преди това всичко е клюки и доноси. Няма такова нещо неформален разговор с журналисти.
 

Това коментира журналистът Юлий Москов в студиото на bTV по повод информацията в медиите, че всяко предложение за премиер в служебното правителство, отправено от президента Росен Плевнелиев, било отстрелвано.

Плевнелиев е в много трудна ситуация. След като определи състава на служебното правителство, ще си проличи дали ще успее да изпълни най-важното си задължение - да бъде надпартиен, добави социологът Кънчо Стойчев. Според него, дали е един, или са трима вицепремиери, не е важното.

Има голямо противоречие. Плевнелиев от една страна трябва да е безпартиен, от друга страна постоянно някои го определят като свой, контрира Москов. Ние искаме Росен Плевнелиев да наругае Бойко Борисов. Това е много опасно, тъй като ще доведе до още по-голямо обществено напрежение. А ролята на служебното правителство е единствено да възпроизведе честни избори. Според Юлий Москов е политическа спекулация, че служебното правителство трябва да се занимава със зърнодобива, детските градини и др.

Кънчо Стойчев заяви, че според неговия термометър няма голям брой партии в следващия парламент. Най-важното е да не се подвеждаме по разбираемия призив на улицата, тъй като не можем да изграждаме държава в България без политици и партии, коментира социологът.

Не е вярно, че Бойко Борисов е създал монопола в ЕРП-ата, „Лукойл” и др.. той само ги укрепи. А създаде нещо много по-страшно - монопол в политиката. Сведе управлението до властване, смята Кънчо Стойчев. Според него, както на един учител не му е работа да сменя крушките в едно училище, така и на Борисов не му било работа да прави градинки, и постиженията му да се измерват с количеството асфалт.

"Изграждането на зали, училища, пътища, това е задължение на всяко едно правителство. Смисълът на политиката е хората да живеят по-добре, а те не живеят по-добре", каза социологът. Силно се надявам, че новият служебен премиер ще бъде успешен, заяви Стойчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 5306 |06.03.2013 Плевнелиев: Отстрелват предложенията ми за премиери . 214| 8916 |04.03.2013 Костов зове Плевнелиев да му даде мандата . 88| 7256 |03.03.2013 Поискаха импийчмънт за Плевнелиев! . 66| 6134 |02.03.2013 Плевнелиев: Аз съм част от народа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads