Реклама / Ads
17| 6822 |14.01.2016 НОВИНИ

Журналист: Оставането на политически слугинаж в МВР е посегателство срещу националната сигурност

.
Иван Рачев
Това не е критика, а конструктивно предложение! По щат в МВР се водят на работа 52 000 - 53 000 души. От тях - 30 000 са полицаи, пожарникари, жандармеристи, гранични полицаи, катаджии, дознатели и т. н. Те са известни като "униформени"...Останалите 22 000-23 000 души са чиновници, секретарки, шофьори и куп още други "неща". Те са известни като "чантаджии" и "цивилни", написа журналистът Иван Рачев във фейсбук.
 

Поне 20% от т. нар. униформени са или началници, или жени, деца, съученици и любовници на техните началници, или кретени, вкарани в МВР по втория начин - чрез заобикаляне на конкурсите.

Поне 40% от "чантаджиите" и "цивилните" също са роднини, гаджета и протежета на тоя и оня...

За да има реформа и МВР да се превърне в онова, на което всичи се надяваме, правителството на ГЕРБ трябва да уволни не по-малко от 15 000 индивида. При това - без право на каквото и да било обжалване или протест.

Според сегашните "параметри", този акт би струвал най-много... 300 милиона лева за обезщетения (ако приемем, че всеки от уволнените заслужава 20 заплати по 1000 лева).

Според скромните изчисления, държавата ще възстанови тия загуби точно за година и половина, след което излиза на "далавера". Който иска да смята, но това е положението: икономията от 15 000 щата по 1000 лв. месечно си е точно... 180 милиона годишно. Пари, с които държавата - в лицето на МВР-ръководството, може да направи всичко, което би трябвало да направи.

Само че "униформени" избори не правят, а още по-малко - крепят власт, която ги принуждава да се подчиняват единствено на "тези" или "онези" роднини, шуреи, баджанаци, гаджета или свекърви.

И поради тази причина никой не ще да си мръдне и пръста дори в тази посока.

Изборите се правят от "чантаджиите" и "цивилните" в МВР. Корупцията също се генерира, върти и дирижира из кабинетите на "шапкарите".

И поради тази причина, никой никога няма да съкрати излишните 15 000 персони в МВР.

Така че... не критиките срещу МВР, а оставането на кретените, хрантутниците и политическия слугинаж в него е посегателство срещу националната сигурност. Проблемите на съдебната система са същите, само че в умален мащаб: шут в гъза на 1000 магистри и... туй то, работата заспива!, дъпърва Иван Рачев в неподражаемия за него стил.

 

Възмутен от случващото се в държавата, неговият колега Асен Йорданов сподели също във фейсбук: Мутренска, престъпна държава.. Кошмар, като от филм на ужасите, но до болка реален. Тази ужасна истина вече крещи отвсякъде и по всяко време. Тънем в убийства, насилие, беззаконие, цензура, простащина, политическа извратеност и цинизъм, демонстративна корупция, материална и духовна нищета. Давим се в собствената си безпомощност, страх и низост. Крайно време е да хвърляме компютрите и да се хващаме за калъчите!! Иначе... по-добре да ни няма в собствената ни идиотска агония. Аз лично отдавна съм готов.

 

Асен Йорданов

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5914 |11.01.2016 Журналист: Убийството на Антов е добре организирано и не е аматьорско . 20| 6412 |09.01.2016 Журналист: Турският посланик управлява Местан . 3| 4348 |08.01.2016 Азис: Ако имаше политически екзекуции, ДПС нямаше да има . 9| 9843 |03.01.2016 Турски журналист: Анкара провежда тайни операции в България от 65 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads