Реклама / Ads
8| 7440 |27.12.2019 НОВИНИ

Журналист: Създава се впечатление за поредното араламбене в държавата

.
Любо Кольовски
Ало! Араламби вика Перник! Не може да му се отрече на премиера Борисов, че въпреки вредителското си управление, той е безкрайно енергичен в своята контрапродуктивност. Борисов е неуморен и енергията му, независимо от посоката на всичките ѝ вектори, е направо неизчерпаема.
 

 След отложеното си турне в бедсттващия Перник, което все пак осъществи и експресната инспекция на АМ "Струма", днес Борисов привика на извънредн заседание всичките си 19 министри, за да им проведе блицинтервю с въпроса какво са свършили през отиващата си 2019 г. "Всички 19 министри препита днес премиерът Бойко Борисов на извънредното заседание на Министерския съвет. Членовете на кабинета докладваха какво са свършили през 2019г.", съобщават медиите.

Едно действие, което едноврмено е смешно, жалко, обидно и унизително. За минстрите.


Борисов даде по 3 минути на своите да обобщат направеното през 2019 г. и да кажат какво предстои за новата 2020 г. Самият той слушаше внимателно и допълваше министрите, ако пропуснеха нещо.


Не пропусна да заръча на вътрешния министър Младен Маринов да следи ситуацията в Перник. Както вече стана ясно правителството впрегна всичките си усилия, за да реши кризата с безводието. В града освен експерти от министерствата, влезе и полиция. Ще се разследва дали има противозаконно използване на питейна вода и отклоняване от язовира.", допълват разни сайтове.

 

Въпросът защо МВР, Маринов и главсекретарят на МВР ще се занимават с решаването на един инженерен и хидротехнически проблем остава незададен.

 

Завоалирано остава и участието на МОСВ, МРРБ, МЗ и другите ведомства, които по дефиниция са съпричастни с бедствието в Перник, а ситуацията в областния град е подобна и в Плевен, и в Ловеч. Експертите предупреждават, че такова бъдеще очаква още десетки градове в страната.

 

Създава се впечатление за поредното араламбене в държавата, когато се вдига много шум, а нищо реално не се върши. И се прикриват стари грехове и престъпления с фашиви оправдания за вината и отговорността на разни правителства преди 10 и повече години.

 

Обаче кризата е тук, днес и сега. А правителствата след Борисов ще управляват в условията на минно поле, обградени отвсякъде с бомби със закъснител и други опасни взривни устройства - безводие, енергийни проблеми, епидемии и дрруги катастрофи, проектирани във времената на "Борисов 1", "Борисов 2" и "Борисов 3".

 

В залеза си Борисов пропусна златния шанс да поизмие физиономията си, като отстрани от властта и арестува министрите, отговорни за кризата в Перник. Областният управител и бившият кмет на града, барабар с подчинените им чиновници също отдавна трябваше да бъдат с повдигнати обвинения.

 

Любо Кольовски, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 7146 |19.12.2019 Калин Манолов, журналист: В управляващата коалиция ще има сътресения . 6| 6270 |10.12.2019 ЕС създава ”Закона Магнитски” . 0| 4217 |06.12.2019 Мая Манолова: Създаваме гражданската платформа Изправи се.БГ, не е партия . 7| 8305 |04.12.2019 Журналист: Борисов се озъби на Путин, направи малка музикална форма на Тръмп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads