Реклама / Ads
20| 6399 |09.01.2016 НОВИНИ

Журналист: Турският посланик управлява Местан

.
Лютви Местан
Местан от 90-та година иска да направи кариера в политиката. Той е толкова подготвен, че му трябват 10 минути да дойде на себе си след речта на Ахмед Доган . Това каза журналистът Илхан Андай.
 

След 17-ти декември той е поет от турския посланик. Той го управлява . Той направи така, че Местан  да стои много по-добре от ДПС . Очакванията за пресконференцията му бяха много по-големи. Местан  не го махат заради декларацията . Решено е отдавна той да си тръгне. Той изпълни едно перфектно нещо. Да водиш Ширин  Местан  и Марияна Георгиева на пресконференцията и да влезеш в обяснителен режим означава, че има нещо гнило.

 

Имало е среща между Лютви  Местан , Ахмед  Давутоглу  и Бойко Борисов.Доган  имал информация, че Местан  готви негови хора за ЦОБ  и открито да изолира Доган . Искал е партията да бъде подмемена  на конференцията. Има бъдеще за Местан , но дали ще издържи 1,2,3,5 години. Имаше възможно изключването на Лютви  Местан  да не е толкова публично.  Имало е възможност Местан  да си отиде тихо и кротко от ДПС . Това каза Илхан  Андай , председател на областната организация на ДПС . Снощи на събирането на ДПС  имаше музикална част на тържеството. Бяха наши кърджалийски  изпълнители.

 

На Лютви  Местан  му е било подсказано, че след речта на Ахмед  Доган  се дава сигнал за неговото оттегляне. Не е било планирано, че това трябва да стане през близките 3-4 дни. Мислело се е смяната да стане по уставен начин. Отиването на Местан  в турското посолство и информация на Доган  от службите, е накарало Доган  да действа по друг начин. Турското консулство е упражнило натиск върху членовете на ДПС  да се определят от коя страна са. Руски интереси не са се докосвали до ДПС , никога, каза Валерия Велева.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4653 |07.01.2016 Холандският посланик: Докладите на ЕК ще продължат, докато се оправите . 9| 9831 |03.01.2016 Турски журналист: Анкара провежда тайни операции в България от 65 години . 10| 4619 |26.12.2015 Местан с турския посланик и консули в Могиляне . 18| 5487 |25.12.2015 Каракачанов: Турският външен министър, който ще идва у нас, не е поканен от нито една институция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads