Реклама / Ads
6| 5401 |26.05.2019 НОВИНИ

Журналист: Всякакви дрънканици за победа от която и да е партия са глупости

.
Весислава Танчева
Само да кажа, че всякакви дрънканици за победа от която и да е партия на власт са абсолютни спекулации и даже глупости. Когато си получил 32% при 29% изборна активност, значи, че фактически оставаш на власт благодарение на около 11% от избирателите в страната.
 

Т.е. от 6 355 633 с право на глас днес, вече управляваш по волята на около 700 000... Даже спрямо резултатите от последните парламентарни избори имаш към 450 000 гласа по-малко!
И това, ако предположим, че всички гласове са автентични подкрепящи те, а не калинки на държавна хранилка, стиснати за гушите работници, които снимат бюлетината си, преди да я пуснат в урната, щото чорбаджията така иска, и обичайната 1/3 купени гласове...
За всеки е очевидно, че протестният вот този път се реализира в отказ от гласуване.
Явно, българите мъдро не виждат БСП като алтернатива, но също така все още не виждат и реална, силна, перспективна алтернатива на двете БКП-та.


По улиците на България пак се търкаля едно негласуващо, сърдито недоволство, което си търси водачите! Ще ги намери ли в ДБ, които единствени показват увеличение на политическата си тежест, зависи от много неща, не всички под контрола на самата ДБ.
Все пак, да припомним, че скандалът, разтърсил ГЕРБ, тръгна не от действията на БСП, а от разкрития на журналисти и организации, които паралелно атакуват и двете партии! Т.е. ако ДБ влезе по-активно в този разобличителни процес, може да приеме част от имиджа им на истински борци срещу корупцията.


И тогава остава по-трудното - около ДБ трябва да замирише на власт. Т.е. да реши лидерския проблем по безспорен начин и да събере около себе си икономическия гръбнак на България - малкия и среден бизнес, който най-много от всички има повод за недоволство от толелиращото само едрия бизнес и монополите управление на ГЕРБ.
И всичкото това ще трябва да направят в условия на активен политически инженеринг и яко ГМО творчество, което трябва да пръкне нов месия преди местните избори!
Това е всичко друго, освен лесно, независимо от резултата от днешните избори.

 

Журналистът Весислава Танчева, Фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 14411 |26.05.2019 Журналист: Две медии публикуват резултатите директно, наглостта царува над закона . 3| 4505 |17.05.2019 Журналист: Някой няма интерес да се трансплантират бъбреци . 5| 5744 |15.05.2019 Журналист: Мафията в България, като змия, която умира, хапе жестоко . 2| 4471 |02.05.2019 Журналист: Докато го има кабинета, Порожанов ще е на държавната ясла

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads