Реклама / Ads
49| 6653 |12.05.2013 НОВИНИ

Журналисти и политолози: Има опасност от диктатура

.
Съществува опасност сега стадионите да се напълнят, а българският бизнес да започне да работи, за да произвежда бодлива тел. Истерията днес ще продължи, но ИДЕТЕ И ГЛАСУВАЙТЕ, предрекоха и призоваха О. Минчев, О. Стефанов, Е. Михайлов и А. Тодоров.
 

От месеци се говори, че изборите ще бъдат фалшифициране, една или няколко партии, които ще загубят изборите, заговориха за това, коментира по НТВ режисьорът Евгений Михайлов. Това, което вчера се случи по една телевизия с последващите предварително подготвени пресконференции, днес ще продължи, предрече Михайлов, според който протестите ще продължат още днес. Той припомни още, че тъкмо австрийска фирма е участвала във преброяването на вота през 1990 г.

Мисля, че сме в ситуация, в която може да се разреши един дългогодишен проблем - сега стадионите ще се напълнят, българският бизнес ще започне да работи, за да произвежда бодлива тел, каза журналистът Огнян Стефанов и зададе няколко въпроса към българската прокуратура - защо няма задържани след вчерашния шум; същата прокуратура участва в акция, при която бяха иззети списъци във Варна за платени вече суми, но прокуратурата не каза нито дума. Докато вчера говори от цялото си сърце и душа, добави той. И още - прокуратурата мълчи и за срещата в дома на Борисов. Сработва синдромът на 19 май и 9 юни, заключи той.

Това, което се случи вчера, е логичен край на една нечистоплътна кампания, целяща да има служебна победа на една политическа сила и подбраните от нея коалиционни партньори, каза политологът Огнян Минчев. Не е важно кой ще спечели изборите, а те да преминат нормално, в противен случай съм съгласен с г-н Стефанов. Винаги има такава опасност, когато има целенасочени усилия да се газят демократичните принципи и норми, предупреди Минчев.

Продължава българската политическа традиция в най-лошата й част, каза политологът Антон Тодоров. Истеризацията е нещо, което нямаше от 2001 година. Тогавашната НСС изгони трима руски дипломати за пръв път от много години и бяха показани оперативни данни за намеса на Русия, преди България да влезе в НАТО. Сега нямаме такива данни, но има задкулисие от хора, разполагащи с много голям финансов ресурс и подкрепяни от Москва. Ако един човек, финансист, посочен за премиер, стане такъв един череп ще си има премиер, каза още Дончев.

Как може една медия да си позволи свободно, беззаконно да си позволи да прави това, което прави вече 24 часа, попита Евгений Михайлов. Той напомни, че времето на мутрите, Беров и липсата на правила е започнало след назначаването на нов руски посланик тогава.

Сценариите на мафията се оказаха доста повече от 5, каза Огнян Стефанов. По-важно е обаче хората да знаят, че днес е ден, в който трябва да гласуват за децата си, а не за своите пристрастия или моментно състояние.

Идете и гласувайте, това е начинът да предотвратите фалшификации и манипулации на вота, призова и Минчев. Гражданският ни дълг е да отидем и да пуснем своята бюлетина, призова О. Минчев. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7476 |05.05.2013 Чочо Попйорданов е в болница с опасност за живота . 3| 4968 |24.04.2013 Берлин и Лондон на война със "социалния туризъм" и опасността от имигрантите . 3| 5214 |22.04.2013 Д-р Ангел Кунчев: За Европа няма опасност от H7N9 . 6| 4722 |09.04.2013 Омбудсманът: Държавната тайна се пази от държавата, а не от журналистите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads