Реклама / Ads
23| 5339 |07.03.2013 НОВИНИ

Кабаиванов: Прочистихме СДС от корупционни лидери

.
Лидерът на СДС Емил Кабаиванов
В момента се нуждаем от работещи държавни институции и обществен консенсус по това как трябва да бъде променена държавата. Това, което излиза от протестите, е, че така България не може да продължава да функционира.
 

Това заяви пред БНТ лидерът на СДС Емил Кабаиванов. Ако този обществен консенсус бъде при неработещи институции, това ще доведе до анархия, от което пък ще последва диктатура, смята той. По думите му има две опорни точни, които крепят държавата в момента - президентската институция и местната власт.

“Президентът Плевнелиев трябва много по-решително и категорично да изпълни задълженията, които Конституцията му възлага”, заяви той.
Според Кабаиванов има прекалено забавяне на излъчването на служебно правителство. Той бе категоричен ,че в служебното правителство не трябва да има политици, свързани с досегашния преход.

“Оттук нататък много е важно как българските граждани ще вземат участие”, смята той. Според него недоволните граждани в момента имат няколко варианта - да създадат собствени формации или да предпочетат формации, които съществуват в момента.

Според Кабаиванов, задачата на следващото 42-ро Народно събрание трябва да е стартиране на дебат как да се промени Конституцията и работата на държавните институции. “Общественият дебат трябва да продължи минимум година”, смята той.

Относно бъдещите коалиции за изборите Кабаиванов заяви, че „единственият партньор на СДС са българските граждани, за да променим заедно страната към добро. Ние търсим подкрепата на честните хора, които искат да променят България.”

“В СДС в последните няколко месеци ние извършихме едно прочистване, което сега предстои и в другите партии”, обясни Кабаиванов и добави, че са изгонили някои знакови фигури от т.нар. корупционни елити на прехода.

“Възстановихме СДС, какъвто беше в началото на 90-те. Вече сме 6 организации, които членуват в СДС”, обясни Кабаиванов. “Нека да има и нови партии и нови формации. Нормално е. Ще има и традиционни”, каза и добави, че е по-важно, когато те седнат да обсъждат Конституцията и законите, трябва да бъде направено така, че да бъдат пресечи всички корупционни схеми и нещата ще тръгнат по по-добър начин.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5175 |21.02.2013 Кабаиванов: Експертно правителство, без народни представители . 23| 6351 |30.11.2012 Емил Кабаиванов: Кандидатурата на Гугушева е сериозна . 73| 5160 |27.11.2012 Кабаиванов: Продължаваме начисто; ще вкараме повече депутати . 39| 6761 |25.11.2012 Емил Кабаиванов: Председателят на КС ще е свързан с левицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads