Реклама / Ads
Frognews
0| 3911 |23.09.2015

Кабинетът определи как ще гласуваме на референдума

.
Правителството одобри вида и съдържанието на информационния лист за национален референдум с въпроса „Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?". Той ще се проведе заедно с местните избори на 25 октомври.

Той съдържа информация за мотивите за провеждане на национален референдум на 25 октомври 2015 г., като информира детайлно за начините на гласуване, времето, мястото и реда за произвеждане на референдума.

 

Право да гласуват на национален референдум имат българските граждани с избирателни права, които имат постоянен адрес на територията на страната към деня на насрочване на референдума - 10 август 2015 г. Гласуването се провежда по актуализирани списъци от изборите за народни представители през 2014 г.

На референдума имат право да гласуват българите с избирателни права в страната и в чужбина, съобщава bTV.

 

Гласуването се извършва с отделни бели бюлетини. Бюлетината съдържа въпроса за провеждане на референдума и двата възможни отговора - „ДА" и „НЕ", изписани с еднакъв, едър шрифт.

 

Всеки гласоподавател гласува, като върху бюлетината отбелязва със знак „Х" или „V" избрания от него отговор, поставя бюлетината в плик и пуска плика в избирателната урна, като полага подпис в списъка.

 

Гласуването на територията на страната се провежда в избирателните секции, в които ще се гласува за общински съветници и кметове. Денят за гласуване в страната започва в 6,00 ч и приключва в 19,00 ч.

 

Гласуването извън страната се провежда в секции, образувани в изпълнение на Изборния кодекс от ръководителите на дипломатическите и консулски представителства на България при спазване на законодателството на съответната държава.

Денят за гласуване на националния референдум извън страната започва в 6,00 ч местно време и приключва в 19,00 ч местно време.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Кабинетът дава 5 млн. лева за бежанците 8| 3520 |16.09.2015 . Миков: Ще гласуваме тайно за изключване на Георги Кадиев от ПГ 5| 4893 |09.09.2015 . Ципрас: Гърция е твърдо решена сама да определи съдбата си 0| 4316 |05.07.2015 . Кабинетът чертае план за приемане на еврото 0| 4398 |30.06.2015

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ