Неделя, 21 Април 2019, 21:44
Реклама / Ads
Frognews
90| 4513 |31.08.2011

Кабинетът се отчете; върнал доверието в България

.
В отчета на кабинета за втората година от управлението си като едно от най-големите ни постижения е посочено възвърнатото политическо доверие към България от страна на международните институции, бързото строителство на автомагистралите и грижатa за второстепенните пътища.

През втората година на управление получихме положителна оценка от Европейската комисия за предприетите мерки и действия за излизане от процедурата на прекомерен дефицит. За първи път бе повишен кредитния рейтинг на България от Агенция “Муудис” до най-високото равнище (Ваа2)", се казва още в отчета. Предприехме решителни стъпки за постигане на справедливо, открито, прозрачно и ефективно управление на европейските фондове с цел използването им като основен ресурс за постигане на реални резултати в полза на българските граждани при нулева толерантност към корупцията. Към юни 2011 г. европейските плащания в България бяха почти 13%, договорихме почти половината от средствата (47% към 17.06.2011 г.). 


"Целите ни са високи и надхвърлят хоризонта на парламентарния мандат", се казва ще в доклада. Резултатите от тяхното осъществяване няма как да дойдат веднага. Поради тази причина определихме основните приоритети, по които ще бъдат насочени усилията и през третата година.
Правителството на България ще продължава и през следващата година работата си за повишаване доходите на българските граждани, растеж и модернизиране на българската икономика, за гарантиране на правовия ред в България, борбата с престъпността и ограничаването на корупцията, подобряване работата на съдебната система, възстановяване доверието на европейските ни партньори, създаване на благоприятна и здравословна среда на живот, се казва още в отчета.
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания. Моля, подкрепете ни.
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Кабинетът напредва с разходите, изостава с приходите 13| 4735 |22.08.2011 . Кабинетът оцеля в поредния вот. Борисов: Доган е срещу мен! 98| 4486 |26.07.2011 . М. Димитров: Ясно е, че кабинетът не може да падне 53| 4293 |25.07.2011 . ГЕРБ се провали, кабинетът да подаде оставка 51| 4397 |05.07.2011

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах