Реклама / Ads
0| 3628 |25.01.2017

Кабинетът увеличава парите за саниране

.
Министрите от втория кабинет Борисов одобриха увеличеното финансиране на програмата за саниране, съобщиха от Министерския съвет.

Национална програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, за условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ бе променена като бе удължен срока за кандидатстване до достигане размера на разполагаемия финансов ресурс - 2 млрд. лева.

 

Приемането на Програмата е в унисон със съществуващата в Европейския съюз убеденост за приноса на енергийната ефективност за устойчивото развитие на Общността, пише в съобщението на Министерския съвет. Преди седмица парламентът увеличи от 1 на 2 млрд. лева бюджета за саниране.

 

Поради това енергийната ефективност е определена за траен приоритет в развитието на ЕС до 2020 г. и в дългосрочен времеви хоризонт до 2050 г. Това е единствената национална програма в България, която предлага комплексно решение за обновяване на многобройния жилищен сграден фонд в страната.

 

Програмата е организирана по начин, който осигурява справедливото разпределение на тежестта между държавната и местна власт при изпълнение на националните политики за енергийна ефективност, уверяват от МС.

 

Освен това бяха отпуснати пари в размер на 5 млн. лв. за БНТ. Средствата ще бъдат осигурени за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет.

Парите са предназначени за плащане на електронни съобщителни услуги за разпространение на телевизионни програми. Това е във връзка с изпълнение на функцията на БНТ на обществена медия, се казва в съобщението на Министерски съвет.

С одобряването на средствата се дава възможност на БНТ да изпълни задълженията си по договор за предоставяне на електронни съобщителни услуги за разпространение на телевизионни програми чрез наземно цифрово радиоразпръскване.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Увеличават броят на услугите за жертвите на трафика на хора 1| 2984 |19.01.2017 . Фрогоко: НЕК плаща на тецовете за ток, те вземат парите и „бягат” 2| 5101 |11.01.2017 . Всеки трети българин не може да си прави сметка на парите 1| 2953 |08.01.2017 . Очаквано: НАП изкара чисти парите на младите собственици на Дипломатическия клуб 4| 4851 |05.01.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ