Реклама / Ads
4| 8868 |25.03.2012 НОВИНИ

В. Качиков-Дългия: Нямам мотив да поръчвам Самоковеца

.
кадър от убийството на Самоковеца, запечатан в клип
Дългия бил нарочен за черна овца.
 

От антигероизма си само черпя негативи, лошото име ми създадоха медиите, каза по ТВ 7 Васил Качиков-Дългия, привлечен като подсъдим около разстрела на Косьо Самоковеца. Той беше задържан във Франция под името Жельо Пантев. Бил на почивка в Ница, защото имал богата приятелка. Сменил го, защото бил издирван по дело за склоняване в проституция в Сливен, по което бил оправдан. Като го върнали в България, разбрал, че го подозират и за поръчител на убийството на К. Димитров-Самоковеца. Името на Дългия отново се появи заради слух, че той бил един от помилваните от доскорошния вицепрезидент ген. Ангел Марин.

Какъв мотив имам аз да поръчвам Самоковеца, попита Дългия, който и до ден-днешен не можел да си обясни защо го свързват с убийството. В Амстердам не съм живял никога, само съм го посещавал, не съм наемал квартира, опроверга слуховете Качиков. Той не знаел дали Йоско (Йосиф Йосифов-б.ред.) по това време е бил в Амстердам.

Адвокат Л. Таков обясни по телефона, че Качиков е бил оневинен не поради адвокатските му умения, а заради липсата на българска следа в убийството на Самоковеца. Измислили му обаче друго обвинение, за да го осъдят, бил нарочен за черна овца. Това обслужвало интересите на хора, които имитирали дейност в борбата срещу престъпността, ровейки в стари случаи.

Дългия разказа, че месец, след като излязъл от затвора, го привлекли по същото обвинение. Затворът бил заведение за инквизиция. По-рано го издържала негова богата приятелка, финландка, която разполагала с пари. Сега работел като регионален мениджър на фирма, която давала кредити. Не си бил отговорил на въпроса, кой го е набутал в отредената му роля. С Йоско също разговарял на тази тема, той също не можел да си обясни.

Сега Дългия пък бил подсъдим по дело за "махленска разправия" в Сливен, разказа той. Всичко било един фарс, не се бил провел истински процес.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5098 |16.03.2012 Константинов хвърли оставка с мотив “неразбиране” . 30| 5811 |27.02.2012 С. Паси: Нямам намерение да правя партия! . 13| 5376 |17.02.2012 Появи се още една оставка; пак-личен мотив за нея . 16| 5120 |14.02.2012 Любо Ганев: Нямам амбиции в политиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads