Реклама / Ads
18| 5404 |22.02.2011 НОВИНИ

Г.Кадиев: Финансовата стабилност е усмирителна ризница на правителството!

.
Георги Кадиев
Георги Кадиев от БСП заяви на брифинг в централата на партията, че категорично ще се противопостави на пакта за финансова стабилност, предложен от финансист №1 Симеон Дянков. Според бившия зам.-финансов министър в кабинета „Станишев”пактът е ултрарепресивна мярка срещу българската икономика.
 

По думите му родната икономика не само не излиза от кризата, но и все повече затъва в нея. Решението според Георги Кадиев са оставките на вътрешния министър Цветан Цветанов и на финансовия Симеон Дянков. Кадиев коментира още, че пактът за финансова стабилност е „усмирителна ризница на правителството", което „реже собствените си ръце и крака". Според социалиста трябва да се върви към предсрочни избори.

Попитан как ще коментира заявеното от Дянков, че страната ни няма да прави постъпки в ERM 2, докато пактът за финансова стабилност не влезе в сила, Кадиев отговори, че това е изключително грешна декларация от страна на финансовия министър.Според него влизане в „чакалнята на еврозоната" е стратегическа цел за страната ни. Кадиев е категоричен, че приемането на пакта по никакъв начин няма да подпомогне членството ни в ERM 2, твърдение, което по-рано днес изказа министър Симеон Дянков.

Михаил Миков пък коментира това изказване на финансист номер 1 с българска поговорка: „Видяла лисицата, че гроздето е високо и казала, че е кисело".

Frognews.bg припомня че, министър Дянков изрази надеждата си пактът да бъде приет с широка подкрепа от всички парламентарни групи, в това число и опозиционните.

От БСП не са доволни от подготовката на КСНС, който се провежда днес при президента Първанов.Социалистите получили документите за днешното заседание в последния момент, заяви Михаил Миков на брифинга. Контрабандата очертава тежък проблем за националната сигурност, акцентира Миков и попита къде отиват парите от контрабандата.

За социалистите е неприемливо вътрешният министър Цветан Цветанов да оглави предизборния щаб на ГЕРБ, затова те ще настояват за местния и президентския вот ПАСЕ и ОССЕ да изпратят свои наблюдатели.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 4568 |18.12.2010 Дянков: България е запазила финансовата си стабилност . 2| 4399 |09.05.2010 Брюксел оценява финансовата ни дисциплина . 22| 4647 |10.12.2009 Борисов към ЕНП: Помогнете ни, за да станем пример за стабилност на Балканите . 1| 4683 |09.11.2009 ЕЦБ: Финансовата криза отмина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads