Реклама / Ads
9| 5982 |17.03.2011 НОВИНИ

Г. Кадиев: С Гeрджиков си измиха ръцете

.
Георги Кадиев
Днес Столичният общински съвет се събира, за да търси решение как да излезе от скандала с новото зониране на София и скока на данъците в някои столични квартали.
 

Г-жа Йорданка Фандъкова започна да развива синдрома "Борисов" и той е "прехвърляй винаги вината на някой друг, предавай приятеля си, стой си сам в Банкя и гледай мачове като куче". Това каза днес депутатът от БСП Георги Кадиев.

Той разпространи запис от сесията на СОС, на който решението за презонирането се взема с гласовете на ГЕРБ и на "Атака" в отсъствието на кмета Фандъкова и на самия Герджиков, до чиято оставка доведоха проблемите от промените. "Искам да задам въпроса към г-жа Фандъкова – и тя ли ще бъде без приятели, и тя ли ще се държи по този начин с хората, които са най-близко до нея при положение, че в политиката вината е в първо лице единствено число", коментира още Кадиев.

Според него, зам.-кметът Герджиков е просто един изпълнител. Загубата за общината от връщането на старите зони в София ще бъде около 7.5 млн.лв. По думите на Кадиев, това поражда въпроса дали ще има актуализация на бюджета или не и дали има правно основание за премахването на решението от декември за новите зони, тъй като съгласно Закона за местни данъци такси промени могат да се правят до 31 януари на съответната година. Променяйки зоните се променя и начинът на събиране на таксите. Според Кадиев, е възможно връщането на старите зони да бъде атакувано.

Припомняме, че в днешния дневен ред на редовното заседание на СОС Минко Герджиков трябва да докладва на общинските съветници на повече от 10 точки, а в извънредните, допълнително включени точки фигурира предложението на кмета Йорданка Фандъкова за спиране на презонирането.

Очаква се, събирането на новия данък сгради в града да бъде спряно. Предложението за спирането на вече приетото решение за презониране на столицата е на кметът на София Йорданка Фандъкова, което тя оповести в неделя.

Съветниците от групите на ДСБ, СДС и БСБ пък са внесли доклад с искане за отмяна на вече приетото решение. Предстои да се гласува най-подходящия вариант за разрешаване на казуса, според съветниците.

Заради увеличените данъци, в Столична община са били изпратени множество жалби и питания от граждани. От думите на Йорданка Фандъкова стана ясно, че заместникът й Минко Герждиков, който е и автор на проекта за презониране на София, е поел лична отговорност и е подал оставка. В момента тече проверка по случая и когато станат известни резултатите от нея, ще бъде взето решение дали Герджиков ще бъде освободен.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 4899 |11.03.2011 Кадиев: Наглост и арогантност е вдигането на данъците . 154| 6819 |08.03.2011 Кадиев: Пактът за финансова стабилност е национално предателство! . 29| 4768 |23.02.2011 Г. Кадиев: Нацията се изражда! . 18| 5419 |22.02.2011 Г.Кадиев: Финансовата стабилност е усмирителна ризница на правителството!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads