Реклама / Ads
18| 6233 |21.10.2011 НОВИНИ

Кадиев се извини на Фандъкова, "настъпвал" я през кампанията

.
Основните 7 претенденти за кметското кресло в столицата кръстосаха шпаги. Темата "Кучетата си лаят" ознаменува началото на дебата за София. Заваляха обещания, прекъсвани от констатации от типа на това дали Каролев говори повече, когато е с очила или без тях. Дебатът остана на санитарно-битово ниво, установи Прошков.
 

С проблема за бездомните кучета започна дебата за София по БТВ.

Кастрация на всички проблеми в Екоравносие, поиска по БТВ кандидат-кметът за София на сините Прошко Прошков. Регистрация първо на домашните животни, прибиране и приспиване - това е последователността, каза Ангел Джамбазки, кандидат на ВМРО. Маркираните животни не може да се изхвърлят, в противен случай - глоби, продължи той. Ст. Софиянски съобщи, че генезисът на проблема бил в началото на 90-те години, когато хората изхвърлили домашните си кучета заради рязкото падане на стандарта на живот.  Откриване на още нови приюти било решението, а непотърсените кучета да се евтаназират, каза той. Н. Пехливанов от Атака поиска да разбере кое е по-важно - животът на децата или на кучетата. София не е резерват, каза той. Цялостно, радикално и бързо, с повече бюджет, кучкарници и екипи трябва да се работи, за 1 година въпросът можел да се реши. Умъртвяват се болните и агресивни животни, има си европейски правила, каза Й. Фандъкова от ГЕРБ. Приютите са 4, не 1, два се изграждат, единият е кастрационен център; има вече и осиновителни проблеми, изреди тя.

Г. Кадиев от БСП се извини на настоящия кмет, ако през тази кампания я е обидил с нещо, защото е дама. Не позволявайте достойните хора да стават недостойни, поставени в недостойна ситуация, призова той и призна, че може и да е прекрачвал границата. Кучетата на София не са кучетата на Софиянски, а на Фандъкова и Борисов, движат се между 8 и 10 хиляди. Аз вече правя голяма част от нещата, за които пише в програмата ми, каза Кадиев и посочи Берлинския опит в това отношение - финансиране на онези, които взимат кучета за отглеждане. Вл. Каролев от НДСВ заяви, че мислел да си ходи, защото дебатът ставал говорилня. Никой не знае колко са кучетата, няма такава статистика, проблемът е комплексен, влошава се. Трябвало повече приюти, но до края на 2012 проблемът трябвало да се реши. Той набеляза 6 мерки, вкл. и някои от тези на предишните оратори по темата.

20% трябва да намалеят вредните газове във въздуха и изграждане на алтернативен транспорт, коментира по темата за паркирането в София Г. Кадиев. Той нямало да увеличава таксата за синя зона, но щял да увеличи глобите драстично. Н. Пехливанов определи състоянието на тротоарите в София като трагично заради паркирането върху тях поради липса на нормални места. 17 000 паркоместа са необходими на София. 40 млн лв струвало това, т.е. по 10 млн на година за един мандат. Тези средства трябва да се отделят, иначе проблемите се замитали. Софиянски коментира, че през последните 20 години броят на колите в София бил увеличен драстично и сега е над 1 млн. Той не бил против противопаркинговите елементи като Вл. Каролев, стига те да са част от градската среда. Зелените площи трябва да са много по-добре охранявани, констатира той и попита защо няма подземни паркинги по входните артерии. А. Джамбазки посочи конкретни примери за това, че хората сами могат да си направят градинки, да си ги оградят с колчета. Паркингите трябва да са извън града, каза той и съобщи, че е за противопаркинговите елементи.  Днешният ни дебат малко прилича на оперативка на инспектората, каза Прошков и напомни, че Борисов обещал да запълни една дупка и го направил. Но останал дотам. Прошков възропта, че дебатът е останал на санитарно-битово ниво, не останало време за мечтите за София. Фандъкова изреди: Осигурили сме места за паркиране, в момента изградаме участъци от ІІ метродиаметър, заедно с 4 големи буферни паркинги за 2 700 места. Така ще се стимулират хората да използват градски транспорт, като го модернизираме. Подземни паркинги ще има и в центъра на града, където в момента имало около 19 000 места за паркиране.
Сегашният кмет ясно заяви, че големи и фалшиви обещания няма да решат проблемите на столицата. Затова тя предлага конкретни програми, част от които вече са стартирали.

По повод за и против софийското жителство, всички вкупом обявиха въпроса за безсмислен.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5884 |20.10.2011 Агент Пешко пиар-съветник и на Трактора, и на Кадиев . 25| 5548 |20.10.2011 Човек на Трактора в екипа на Кадиев . 26| 5171 |19.10.2011 Екипът на Кадиев - все бивши, вкл. и от ДАНС . 34| 5030 |09.10.2011 Р. Христов се извини за грешките на сините

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads