Реклама / Ads
21| 5074 |25.02.2014 НОВИНИ

Кадиев: Кворумът продължава да се крепи от „Атака”

.
Депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев Източник: Булфото
С напускането на Румен Йончев на парламентарната група на "Коалиция за България" сме застрашени да блокираме работата на парламента и да се отиде на предсрочни парламентарни избори.
 

Това каза в предаването "Гореща точка" по TV7 Георги Кадиев от БСП. Депутатът отбеляза, че въпреки излизането на Йончев, водещата роля на "Атака" не се отнема, защото мнозинството в парламента продължава да виси на косъм и няма гаранция, че отцепилите се депутати ще гласуват за БСП.

"За да имаш стабилно мнозинство, ти трябват поне 130 депутати. Нямаме го без "Атака", призна той. Георги Кадиев обаче посочи, че не се притеснява нито от излизането на Йончев, нито от протестите и това, че по улиците го наричат червен боклук. "Разтърсва ме, когато ме срещнат хора и кажат "Нищо не правите". И ми се случва все по-често.

Най-големият проблем на България си остава корупцията и не мисля, че правим някакви особени стъпки за решаването му. Хората не усещат, че държавата става по-силна и изчистена от корупция", смята червеният депутат. Кадиев отбеляза, че БСП не е говорител по икономическите теми в Народното събрание, защото и четирите икономически комисии се управляват от ДПС и те са водещите във формирането на тази политика. По думите му това е пример за преяждане с власт.

Кадиев коментира и решението да се свали политическото доверие от Георги Първанов и сподвижниците му от движение АБВ. "Може би решихме, че не е добре да разширяваме кръга, защото ако се задълбаете във формулировката "всеки, който участва в листа, различна от тази на БСП, е враг на БСП", ще трябва много хора да отстраните.

Особено на местни избори има много членове на БСП, които участват в други листи. Ако тръгнете да отстранявате всички, ще почне едно люспене и чистене и ще стигнете до ситуацията на Иван Костов - много чист, но сам", каза той. И обясни, че "червените тролове" са го наредили до Първанов и Румен Петков като вътрешна опозиция в БСП.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5229 |25.02.2014 Депутати продължават да бистрят казуса „Мишо Бирата” . 20| 6272 |19.02.2014 Кадиев: Ако колегите искат турския език за официален, е друго нещо . 9| 5772 |14.02.2014 Кадиев: Орешарски е некоректен към митничаря Данев . 39| 6060 |12.02.2014 Дружбата ни със Северна Корея продължава в образованието и културата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads