Реклама / Ads
10| 4463 |22.10.2014 НОВИНИ

Кадиев: Никой не бърза за това правителство, предстои несигурност

.
Георги Кадиев Източник: Булфото
Ние сме в състояние на полувойна, в сериозна икономическа криза. Днес не е време само за естествени партньори. Предстоят много тежки решения. В такава ситуация се правят наистина необичайни решения.
 
Това каза Георги Кадиев от БСП пред Нова телевизия относно политическите консултации, които ГЕРБ инициира с цел съставяне на правителство.

След първия кръг разговори, Бойко Борисов обяви, че преговорите ще продължат с четири от участващите в 43-ото НС политически формации, след които е и левицата. Вчера Бойко Борисов разговаря с представителите на Реформаторския блок. Предстоят срещи между ГЕРБ и БСП, Патриотичния фронт и АБВ.

Според Георги Кадиев целта на ГЕРБ е просто да събере 120 депутати, а той смята, че ГЕРБ е трябвало да се опита да се разберат „със системните партии, тези, на които се крепи цялата политическа система".  „Това не означава да направиш коалиция, а например програмно правителство", посочи Кадиев.

Моето виждане беше в правителството да няма партийни лидери, тоест Борисов да не е премиер. Всички големи ще загубят от това нещо, но ще спечели България, каза още социалистът.

„ГЕРБ тръгнаха в изключително лоша посока и тя е съставяне на просто математическо мнозинство, което по моя преценка ще се разпадне при първата по-сериозна криза. Например при първото увеличение на тока. Тогава малките партии ще се усетят,  че губят от тази коалиция, тъй като ще трябва да се взимат непопулярни мерки", коментира Кадиев. По думите му никой не бърза да влезе в това правителство, защото всеки знае, че предстои несигурност.

Георги Кадиев коментира и вътрешнопартийната политика в БСП. Той е категоричен, че правилното за БСП сега е радикална промяна. Чакаме да видим Михаил Миков какво ще предложи. Искрено се надяваме то да е радикално, каза той. Иначе след 1 година ще ни пометат на изборите, смята Кадиев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 8800 |12.10.2014 Кадиев: Ако можеха, щяха и от ръководството на БСП да ме изключат . 159| 10749 |11.10.2014 Г. Марков: Никой не заслужава коалиция с ГЕРБ . 6| 5277 |10.10.2014 Лидерът на ГЕРБ : Никой не е бил мачкан от нас, показаха изборите . 2| 4743 |10.10.2014 Кадиев: На пленума на БСП ще се замажат проблемите !

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads