Реклама / Ads
14| 5002 |08.06.2010 НОВИНИ

Г. Кадиев: Цветанов покровителства контрабанда и олигарси, Дянков да си ходи

.
Георги Кадиев
В момента тече преразпределение и преструктуриране на контрабандните канали в държавата, които се овладяват от нови хора. Сигурно това са среди, около вътрешния министър Цветан Цветанов. Това обяви но Нова телевизия бившият зам.-министър на финансите и активист на БСП Георги Кадиев.
 
Той си направил важния извод след изявлението на шефа на митниците Ваньо Танов, че ако го махнат от поста, ще спечелят олигарсите в държавата.

Претенции и недоволство от неговата работа изразяваше министъра на МВР, той искаше махането му, а това означава, че олигарси, от които е зависим Цветанов, или свързан с тях ще спечелят от отстраняването на Танов, обясни Кадиев. Той бе категоричен, че парите нямат мирис и цвят и затова не било точно да се твърди, че преди контрабандните канали били само червени. Георги Кадиев подкрепи действията на финансовия министър Симеон Дянков, който защити работата на митничарите и на шефа им Ваньо Танов. Цветанов и МВР нямат право да се месят в работата им, претенциите им са неоснователни. МВР да  гледа работата на граничарите защото за контрабанда не е достатъчен само митничар. Икономистът отчете, че по-голямата част от контрабандата на цигари минава през зелена граница, а това показвало, че граничните служби на МВР не действали.

Кадиев похвали и действията на премиера Борисов, който не взел страна в спора между МВР и митниците и поискал институциите сами да разрешат проблемите си и да координират работата си. Въпреки, че даде рамо на Дянков в конфликта му с Цветанов, Кадиев открито поиска оставката му, както и на целия му екип и на шефа на митниците Ваньо Танов. Финансовият министър сътворил много гафове, а финансовата му политика била пълен провал. След кабинета на Жан Виденов за пръв път в страната се актуализирал бюджет по средата на годината. Освен това катастрофирала и събираемостта на акцизи и ДДС и за това бюджетът куцал, каза Кадиев и потвърди, че в скоро време БСП официално ще поиска оставката на Данков.

Георги Кадиев призова, че левицата трябва рано да извади кандидата си за кмет на София. Ако това е Георги Първанов ще стане новина, но в никакъв случай не трябва да се допускат старите грешки, месец – два преди вота да се търси кандидат. Кадиев потвърди, че той ще е отново един от претендентите, но какво ще реши партията му, тепърва ще се види.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5342 |08.06.2010 Цв. Цветанов: Дянков не говори здравословно за правителството . 6| 4805 |06.06.2010 Митничари спипаха рекордна контрабанда на цигари . 3| 5124 |06.06.2010 Борисов: Сега имам Цветанов, не е нужно да идвам аз с багера . 11| 5825 |06.06.2010 Цветанов губи рейтинг, ако не е министър, Първанов отива на дъното

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads