Реклама / Ads
39| 5459 |12.04.2010 НОВИНИ

С кадрите на БСП и ДПС ГЕРБ затъва в кризата

.
Мартин Димитров
България не може да излезе от кризата с кадрите на БСП и ДПС, това обяви пред журналисти лидерът на СДС Мартин Димитров. Той призова ГЕРБ да направи цялостна ревизия на управлението на Тройната коалиция, за да не се появят и след време нови 2 млрд. лева по договор и от предишното управление. Димитров настоява Бойко Борисов да прояви повече решителност и да изчисти от управлението всички “окопани к
 

Сините още искат управлението на ГЕРБ да събере цялата необходима информация, за да съдейства на прокуратурата и съда.

Мартин Димитров обяви още, че бившият регионален министър Асен Гагаузов е изхарчил около 1 млрд. лв., за да избегне контрола на Сметната палата. Той нарече настоящия депутат от БСП ненадминат шампион по създаване на дефицит в бюджета. От СДС са установили, че годишният финансов отчет за 2008 г. на министерството не е бил заверен с подписа на ръководителя на съответното отделение от Сметната палата Хюсеин Чауш, който е от квотата на ДПС. Сините настояват, че това е сериозен повод да бъде поискана оставката на Чауш. Ако той откаже да я даде, парламентът да инициира промени в закона за Сметната палата, за да могат я поискат, настоява Димитров. Според него в МРРБ е установена липса на доказателства за общо 1 ,111 млрд. лв., за наличие на първични счетоводни документи, както и юридически договори, които ги потвърждават или отхвърлят. За това сега в регионалното министерство цари паника и смут, а чиновниците се питат как е могло това да се случи.

Пред медиите Мартин Димитров коментира и предложените от кабинета антикризисни мерки. На този етап оценките са, че те няма да доведат до съкращаване на достатъчно бюджетни разходи. Ако правителството продължавало по този муден и неефективен начин да действа, съществувала опасност да се наложи да дойде Международния валутен фонд и насила да постави мерките, които сега се заобикалят. Мартин Димитров прогнозира, че ако правителството не овладее бюджетния дефицит, това ще доведе до спадане на кредитния рейтинг на България и увеличаване на лихвените проценти. Сините припомниха, че никога не давали безусловна подкрепа на кабинета на ГЕРБ.

Днес се очаква политическите ръководства на СДС и ДСБ да проведат съвместна среща, на която да координират действията и позициите си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5374 |12.04.2010 Костов: Без реформи различията между ДСБ и ГЕРБ стават явни . 88| 7448 |11.04.2010 Ив. Костов: Мерките на ГЕРБ са несериозни . 14| 4612 |07.04.2010 Яне Янев се жалва от ГЕРБ в САЩ . 32| 4598 |06.04.2010 А. Кутев: ГЕРБ крие кризата с показни арести

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads