Реклама / Ads
6| 6770 |25.08.2009 НОВИНИ

Кафетата в ДАНС предотвратили сериозни проблеми

.
Алексей Петров и Димитрина Захаринова са изключителни професионалисти, те не са били политически, а експертен кабинет на Петко Сертов, обясни В. Хаджолов, бивш шеф на отдел за специални акции в ДАНС.
 

Честта не е продукт на съзнанието, а се ражда в сърцето, а след ситуацията, в която бях поставен с осветяването ми, нямах друг път, обяви по повод оставката си по БТВ Велин Хаджолов, бивш шеф на суперсекретен отдел в ДАНС за специални акции, многократен шампион по бойни изкуства и основоположник на стила Българско Кемпо.

Без коментар, каза Хаджолов по повод думите на съсобственика на Frognews.bg Младен Мутафчийски, че системният администратор Йорго Пецас е бил буквално отвлечен от служители на ДАНС.

Не мога да коментирам, каза той и по повод темата за създаването на разработката "Галерия".

В България има утвърдена традиция всеки нов началник да критикува предходния, каза Хаджолов, според когото цялата дейност на звеното му била защита на националната сигурност. Другото било показни акции с прокурорско постановление.

Основната сила на службата за сигурност е в превенцията, характеризира ексшефът "кафетата" в ДАНС. Тези "кафета" предотвратили сериозни проблеми миналото лято и свършили голяма работа.

ДАНС е служба за сигурност и е със статут на министерство, а сега има опасност да стане помощна служба
. Това трябва да се предотврати, изрази безпокойство Хаджолов. Сега се оформяла тенденция, при която в МВР, и по-специално в героизираната вече ГДБОП, щели да се съсредоточат изключително много функции и да се създаде монопол. Това много вероятно можело да генерира определен тип корупция, заплаха за националната сигурност.

Това, което става в ДАНС днес, е процес, който не мога да коментирам, заяви бившият шеф по повод вълната от оставки в агенцията понастоящем.

Версията за връщането на Цветлин Йовчев в ДАНС като опит за прикриване на злоупотреба с власт по времето на Иван Драшков, Хаджолов отказа да коментира, но каза, че, ако има такива подозрения, това би било страшно. Той обаче добави, че ако има съмнения за финансови злоупотреби, този въпрос трябва  да се изчисти.

Алексей Петров и Димитрина Захаринова са изключителни професионалисти, те не са били политически, а експертен кабинет на Петко Сертов, добави Хаджолов, според когото те създали принципите на екипност в работата и имали изключителни заслуги, защото създали възможност за връзка с гражданските организации. С Алексей Петров сме били конкуренти в спортната област, по-близки станахме при създаването на ДАНС и направихме много продуктивен и качествен екип.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4577 |16.08.2009 Ревизоро обсъди проблемите на митниците . 1| 4968 |15.07.2009 Сериозни промени в НС . 82| 6348 |30.01.2009 Българските полицаи алармират Европа за своите проблеми . 2| 4538 |21.10.2008 Криза или проблеми в сектора за сигурност?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads