Реклама / Ads
9| 13464 |15.02.2019 ПОЛИТИКА

Какво скриха журналистите от срещата на Борисов със Сарадж в Мюнхен

.
Борисов и Сарадж Източник: БГНЕС
Искам да те поздравя, знаеш колко много важни са ни оношенията с Либия. Страхотни традиции и се надявам да ни гостуваш в София и да установим наши следващи отношения. Това казал премиерът Бойко Борисов на среща с министър-председателя на Държавата Либия Файез Сарадж. Цитатът е от прислужващо властта издание, значи и трябвало да е вярно с оригинално изреченото…
 

Страхотно! С Либия пак ще сме гъсти както сме били по времето на Бай Тошо. Тогава наши медици работеха там и печелеха долари, а като дойдеше Муамар Кадафи в София УБО му уреждаше елитни проститутки. Дружбата процъфтяваше.

Дребна подробност е, че по-късно пет български сестри - Кристияна Вълчева, Нася Ненова, Валентина Сиропуло, Валя Червеняшка, Снежана Димитрова и палестинецът Ашраф ал Хаджудж – бяха обвинени от либийските власти, че са заразили стотици деца със спин и осъдени на смърт чрез разстрел. Вярно, че самият Кадафи е подпомагал не една терористична организация, но през октомври 2011 година е заловен от бунтовници срещу режима му в град Сирт и убит.

Живков пък бе свален на 10 ноември 1989 г. от верните му десетилетия наред другари-членове на Политбюро, след което полежа дори в ареста.

 

Днес български медии задъхано предават думите на премиера Борисов към Файез Сарадж. Не се съмняваме, че Борисов е бил приятелски настроен, защо да не е.

Но ако българските журналисти, изпратени в Мюнхен да отразяват Международната конференция по сигурността, бяха читави поне на 30%, колкото са им претенциите, щяха да попитат г-н Сарадж какво мисли по въпроса за new дружбата. И тогава щяхме да научим, че отношенията ни с Либия могат да се нормализират, когато се извиним за пиратското свинско превземане на либийския танкер „Бадр“, а прокуратурата и държавни институции покажат, че законът е по-важен от корупционно-мафиотските интереси на определен кръг, решил да открадне чужд кораб за десетки милиони долари. Това засега не се е случило, въпреки даваните публични изявления и обещания. Но придворните журналисти нямат слух за подобни неща. За тях, както обикновено, са важни указанията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7038 |27.11.2018 Антон Кутев: Какво налага 17-годишен младеж да бъде бит от 5 полицаи? . 14| 20063 |12.06.2018 Тръмп и Ким Чен Ун се обадили на Бойко. Какво си казаха? . 7| 10151 |28.02.2018 Жельо Бойчев иска банката, която дава милиарди на Пеевски, да обясни какво прави в сделката за ЧЕЗ! . 7| 9848 |03.01.2018 Какво спестиха повечето родни медии от сп. Политико?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads