Реклама / Ads
5| 5677 |26.04.2016 НОВИНИ

Калашников се закани -”народът ще вземе нещата в свои ръце”

.
Владимир Русев
Пред десетина души, предимно членове на Български войнски съюз ”Васил Левски” и Българското национално движение ”Шипка”, ръководствата на двете организации обясниха днес във Варна, че т.нар. ”Акция Освобождение” от 20 април е била осуетена с целенасочени полицейски арести. Изявиха готовност да изпълнят волята на народа, ако поиска да вземе нещата в свои ръце.
 
Пресконференцията бе организирана по повод "събитията" (според израза на участниците в пресконференцията) от 20 април т.г. когато полицията задържа на различни места в страната групи от крайни националисти и членове на паравоенни организации, които трябваше да се съберат в София по повод на 140 годни от Априлското въстание.

Т.нар. "Акция Освобождение" беше обявена няколко седмици преди това като войнският съюз, комитета "Васил Левски" и движението "Шипка", публикуваха на общия си сайт в интернет следния текст: "100 хиляди българи от 3 март на Шипка могат завинаги да освободят България. Ако на 20 април пристигнат в София, за да изметат завинаги продажната сган от национални предатели, слуги на чужди държави и служби, и алчните партийно-олигархично-обвързани мърши.

След съобщението беше публикуван и формуляр за "реално участие в освобождението на българския народ", който всички желаещи могат за попълнят, за да получат "задачи на първо време".

Днес говорителят на Българското национално движение "Шипка" Владимир Русев / известен като Валтер Калашников/ заяви, че в деня на т.нар."Операция Освобождение" "по-буйните и активни бойци на организацията са били задържани от полицията по различни, измислени поводи". На четири очи обаче полицаите обяснили на задържаните, че са техни съмишленици, но били принудени от началниците си да извършат арестите.

В дълга реч, изпъстрена с обидни квалификации, агресивен, расистки и ксенофобски език, днес Русев на няколко пъти обяви, че вече 25 години страната се управлява от "шайка национални предатели" и "интелектуално низши същества", които рано или късно щели да отговарят за деянията си пред "независима прокуратура". Същата съдба щяла да сполети и журналистите, които злословели по адрес на патриотите. За тази цел в момента всяка тяхна дума се записвала. Истинската свобода на словото щяла да възтържествува тогава, когато медиите отново станели собственост на народа, обясни Владимир Русев.

По време на пресконференцията беше прочетен отново и текстът на "Ултиматума", изпратен от Войнския съюз и движението "Шипка" до президента Росен Плевнелиев, премиера Борисов, министри и представители на държавни институции.

В пространния му текст, който останал без отговор, се постават познатите искания за изгонване на чуждестранни инвеститори и представители на неправителствени организации от страната, "драстично повишаване на заплатите на полицаите", "форсирано изграждане на защитна железобетонна стена със спирала Бруно върху нея (вероятно по южната ни граница, бел. ред.) и т.н.

"Могат да затворят устата на един народ, могат да опитат да го смачкат, да го превърнат в купчина кървяща кайма, но няма как да го оковат до край, завърши близо едночасовото си слово днес Владимир Русев. Защото там, макар и окован под вериги целия, твоят дух може да бъде някъде далеч на един прекрасен, чист бял плаж и да се чувстваш свободен.  За това българският народ е принуден да се справи с всичко сам. И той ще се справи. Скоро! Събираме го, слушаме неговата воля и ако той заповяда нещо, ние сме в състояние да изпълним волята на народа си", обясни Русев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 12886 |20.04.2016 Валтер Калашников стяга преврат в София . 0| 4299 |15.04.2016 Само във Фрог: Почетните консули се заканиха да съдят Борисов . 0| 4193 |05.04.2016 Бъчварова се закани да бори престъпността със 130 мерки . 0| 4650 |29.03.2016 ИДИЛ се закани на "кръстоносците-американци, европейци или руснаци"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads