Реклама / Ads
3| 5599 |30.03.2008 НОВИНИ

Калфин настоява за бързина, Юруков вещае на Станишев Жан Виденова участ

.
Вицепремиерът и външен министър И. Калфин не знаел откъде Т. Дончева е извадила 48-те часа, но наистина трябвало да се действа бързо; Юруков настоява да се свика Консултативният съвет по национална сигурност.
 

Излизане на цялата информация, без недомлъвки и подхвърляния от различни страни, за да се вземат необходимите мерки, поиска вицепремиерът и външен министър Ивайло Калфин по повод скандалите в МВР. Той посочи, че искането и даването на оставки, зависи от това докъде ще доведе информацията. Неяснотиите все още били много за министъра на външните работи.

Според Калфин нямало основа за аналог между сегашния скандал и този с бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров. По въпроса за това как ЕС гледа на скандала в МВР Калфин заяви, че той ще се отрази зле на имиджа на държавата. В момента било очевидно, че върви процес на прочистване и нормализиране на работата на различните институции, което се чакало отдавна. Подобни скандали имало в повечето европейски страни по различни поводи. Проблемът би бил, ако не работи системата, ако не се стига до необходимата информация и не се взимат мерки. Така че за момента нямало основания за притеснения. 

Във връзка с 48-часовия ултиматум на депутата от БСП Татяна Дончева за оставката на министъра на вътрешните работи Румен Петков Калфин заяви, че не знае откъде Дончева е извадила тези 48 часа, но действително било много важно максимално скоро да се стигне до пълната информация.

Лидерът на СДС Пламен Юруков пък заяви по повод скандалите в МВР, че сините настояват да се свика Консултативният съвет по национална сигурност. По БНР Юруков уточни, че след такива скандали може да се стигне и до падане на правителството. Трудно било да се прогнозира дали ще се стигне до предсрочни парламентарни избори, но те изглеждали все по-близо. Поредицата от скандали говорела за опасността от криза на институциите, която била по-опасна дори и от финансовата криза -от времето на предшественика на Станишев, Жан Виденов през 1996 г. Ако не бъдат взети решителни мерки, тази съдба не било изключено да се повтори, което би се отразило изключително зле на всички хора в България, според Юруков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5932 |27.02.2008 Опозицията настоява за анкетна комисия заради министерската визита до Монако . 2| 5066 |24.02.2008 Ивайло Калфин: Не избираме между Сърбия и Косово . 2| 5410 |23.01.2008 ДПС настоява за връщане на стария ред за журналисти в парламента . 5| 5031 |10.01.2008 Пламен Юруков: И в управление БСП използва потенциала на СДС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads