Реклама / Ads
3| 4352 |14.11.2014 НОВИНИ

Калфин: Още се търсят възможности за коледни добавки

.
Ивайло Калфин
Все още се търсят възможности и резерви за коледни добавки за пенсионерите, заяви вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин по БНР.
 

 За заявеното от финансовия министър, че няма да има коледни добавки, Калфин коментира: Финансовият министър за мое голямо съжаление го каза, без да сме се консултирали. Аз винаги внимавам какво говоря и търся първо консултация и общо мнение. Не мисля, че е най-добрият тон да предрешава това нещо, преди да е имало разговор.  Водим разговори и с НОИ, и с Министерство на финансите. Вярно е – в тази актуализация е много трудно да се намерят допълнително средства, защото бюджетът не е в добро състояние. Но все още се търсят възможности и резерви. Не бих казал окончателно това нещо, доколкото тези разговори продължават. Следващата седмица ще стане ясно окончателно дали възрастните хора ще получат допълнителни пари по Коледа.

 

Има няколко законопроекта, които са подготвени в МТСП. Те са свързани с изчистване, изясняване на системите за социални плащания и по-добро фокусиране към хората, които имат най-голяма нужда от социалните плащания. Много е важно тази помощ да се фокусира върху тези, които имат най-голяма нужда от това, коментира министърът. По думите му, ако има възможност, би се разширил кръгът на енергийно подпомаганите. Това е залегнало като ангажимент в програмната декларация на правителството. Калфин обаче уточни, че за тази зима това може да стане трудно. За тази зима ще бъдат подпомогнати тези, които и досега са в списъка, каза той и добави:

 

С актуализацията на бюджета положихме всички усилия до края на годината плащанията, които в момента се правят, да са осигурени, включително и с т.нар. програма „Сигурност“, където са заети безработни за охрана на общински обекти и т.н. Плащанията до края на годината ще бъдат гарантирани.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6707 |11.11.2014 Бивши спецове от ФБР и МОСАД търсят парите на КТБ . 13| 5097 |10.11.2014 Калфин: Ходим по доста тънък лед . 3| 5207 |05.11.2014 Калфин: В коалиция между ГЕРБ и РБ няма да участваме . 16| 4649 |05.11.2014 Каракачанов: Искат подкрепа, а 12 дни не ни търсят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads