Реклама / Ads
24| 6241 |21.09.2013 НОВИНИ

Калфин: Плевнелиев да не констатира олигарсите, а да прави нещо

.
Ивайло Калфин
Президентът е безсилен да бъде стабилизатор, прецени левият евродепутат, но отчете, че импийчмънтът бил много крайна мярка, а той самият нямало да иде да протестира.
 
Не се страхувам, но в това няма нищо героично. Не споделям опасенията на президента Плевнелиев пред чуджите анализатори и политика, правена по този начин. С непрекъснатото подклаждане, че има нестабилност, се постига отрицателен ефект, заяви в предаването на Люба Кулезич "На светло" по НТВ евродепутатът Ивайло Калфин. Според него президентът Плевнелиев трябвало да запълни дефицита на визия и лидерство, да потърси точките на съгласие. Работата му е да дава резултати , а не да се оплаква, Това е израз на безсилие да се намесиш така, че да изиграеш ролята си на стабилизатор в страната, препоръча евродепутатът от левицата. Наскоро евродепутатка от Германия питала Калфин защо българите все търсим чуждо мнение, участие и помощ, за да си решаваме проблемите.

Президентът трябва да успокоява, не трябва да взима страна, да търси диалог, изреди Калфин и посочи, че българският гражданин имал теми, по които политиците да седнат на масата на преговорите. Плевнелиев не бил прав, че ни управлява тясна група от олигарси.  Това били общи неща, които никой не разбирал, излизало, че президентът ги виждал, а гражданите - не, разчете президентското послание Калфин. Много са причините гражданите днес да не вярват на политиците, но няма държава без политици, продължи той.

В началото на протестите имало много спонтанност и от двете страни, каза Калфин. Сега те добивали форми на организация. Калфин каза, че сам той не би протестирал пред прозорците на президента. Но каза, че импийчмънтът е много крайна мярка. Аз не бих ограничавал правомощията на президента, това може да доведе до конфронтация между институциите, добави той.

Към всички бивши президенти в страната има уважение, не мисля, че трябва да има лагери, не се включвам към никой лагер, но президентите излизат с изявления, заемат позиция, коментира още Калфин.

 По темата за репликата на президента по БНТ, че има един човек на "Позитано", който държи партията като заложник, Калфин заяви, че няма да коментира загадката с тези думи и нямало да довършва нечии изречения. В БСП обаче имало дефицит на морал, честност и откровеност, призна той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5459 |21.09.2013 Кечърът на МВР слухтял около Плевнелиев и Цацаров . 57| 5007 |16.09.2013 Росен Плевнелиев: България ще се дестабилизира за дълго време . 5| 5639 |11.09.2013 Плевнелиев: Ще свикам КСНС, когато преценя . 9| 5056 |09.09.2013 Плевнелиев: Местните власти да запазят подхода на надграждане върху вече постигнатото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads