Реклама / Ads
77| 5589 |12.09.2012 НОВИНИ

Калфин: Управляващите започнаха да се изпускат

.
„Атомекспортстрой" предяви претенциите си и управляващите започнаха да се изпускат, коментира Ивайло Калфин развитието на случая АЕЦ "Белене".
 

Вместо да кажат откъде ще намерят исканите два милиарда лева, те предложиха парламентарна комисия за сключените по АЕЦ „Белене" договори, каза Ивайло Калфин, цитиран от КРОСС.

Очевидно, че това предложение е измислено някъде в незнайния партиен мозъчен център на ГЕРБ, защото то веднага беше подето от управляващите депутати в парламента. Само че този мозъчен тръст се е поизносил.

Досега номерът на ГЕРБ беше или някой да бъде даден на прокурартурата, или да се създаде парламентарна комисия, твърди Калфин.

Целта е като няма какво да кажат, поне да имат повод да поддържат напрежението и да отвличат вниманието. И на децата е ясно, че управляващите първо действат, а после мислят, като за второто няма много доказателства.

Какво стана с разговора на Борисов с Путин, след който беше обявено, че след решението на правителството да се откаже от Белене, ще се разделим по приятелски?

Нали досега премиерът говореше, че нямало договори и това показвало, че предишното правителство не е бързало с проекта? Ако е така, на какво основание сега руснаците ще ни искат пари? Какви договори ще проверява парламентът, нали нямало такива?

Ще се окаже, че този проект е бил необратим и затова решението на ГЕРБ е поредното недомислие, за което българите ще си плащаме. Също като за съсипаното селско стопанство и разбойническата приватизация, които ни докараха две предишни правителства.

Двата милиарда лева, поискани от „Атомекспортстрой" означават всеки български гражданин да приготви към 270 лева. А досегашните разходи?

Премиерът твърди, че други два милиарда още са „заровени в гьола на Белене". Дотук станаха към 540 лева на човек. Ако добавим и поръчаните анализи за нов блок на АЕЦ „Козлодуй", където парите се дават на заинтересована от строителството американска фирма, както и купеното още от социализма оборудване - сметката набъбва неудържимо.

Не за нова атомна централа, а за да я нямаме!

Министър Дянков преди време обеща или да сложим поръчаните реактори в „Козлодуй" или да ги продадем. Сега пък обещава, че щял „да разбие" руските искания в съда. Това дело обаче ще се проточи доста време.

Тогава вероятно Дянков отдавна ще се е оттеглил от България. Затова може би е добре да се наложи запор на имуществото и на бъдещите вземания на приелите това решение премиер и министри. Докато Дянков „разбие" претенциите.

Това, че българите ще плащат е ясно, но нека има поне малко справедливост и докаралите проблема също си поемат отговорността, призова Ивайло Калфин.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6095 |04.09.2012 Започнаха предизборните обещания . 11| 5970 |28.07.2012 "Шведските" берачи започнаха да се връщат . 99| 7774 |05.07.2012 Спадало доверието към управляващите . 12| 5141 |05.07.2012 Опозицията иска актуализация на бюджета. Управляващите: Не!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads