Реклама / Ads
8| 5561 |15.02.2019 НОВИНИ

Калин Георгиев: Не слушайте политиците, те говорят това, което им е угодно

.
Калин Георгиев
Предлагам да поискат оставката на Путин, защото си е счупил пръста. Нормално е опозицията да се опитва да уязви тези, които са на власт. Професионалистите нямат право да говорят, защото са ограничени от законови рамки. Когато става дума за разузнаване, толкова по-добре. Не мисля, че службите са допуснали сериозни грешки. Това каза бившият главен секретар Калин Георгиев по НТВ за „Венецуелската сага“.
 

Венецуела не е от 36-те страни, които са в санкционния списък на Европейските страни. Но ако в една доверителна сметка, които за една банка са много, би трябвало да се сигнализира  банковата сигурност и  комитета по изпиране на пари. Дава се кратко описание на случая.  Банката не е разследващ орган.

 

Колегите от финансово разузнаване се свързват с колегите си от други страни. Това мисля, че може да са го направили. Не съм сигурен дали БНБ не работи заедно с финансовото разузнаване. Не съм сигурен, че ние сме разбрали от чуждите посланици за тази ситуация. Преди това е имало международен обмен на равнище специални служби. Визитата на посланика само легализира операцията.

 

По повод случая с отравянето на Гебрев, Калин Георгиев обясни: Следите винаги остават. Давам пример за убийство не от шпионски характер, а  на митничаря Дребчев в Пловдив, който бе открит 15 години след убийството. Всяко криминално начало има криминален край. Политиците говорят това, което им е удобно. Не ги слушайте. Експертите не са подчинени на политиците. Разследването се води от прокуратурата, която е независима по Конституция.

 

Колегите ми са положили максимални усилия до достигнат до някъде. Просто се изчерпва капацитета на служителите и затова разследването се спира. Когато говорим за участие на специални служби, това са американските,  израелските, британските  служби,  те разполагат бюджет, равен на брутния вътрешен продукт на някои от континентите. Нашите специални служби трябва да противодействат на тези чужди агенти. Това е основната работа на ДАНС.

 

Сигурен съм, че ще се проверят всички възможни версии. Фактът, че британските органи са тук, значи, че има съвместен екип за разследване. Използване на ресурса на британската страна би било прекрасно. Започва се пълен преглед на събраните доказателства. Всичко, което е могло да бъде взето, е взето. Организацията на такова разследване не е лесна.

 

Цялата информация за Сарафово беше налична в рамките на 40 дни  от неуморна работа на служители на МВР, ДАНС и партньорските служби. Вижте, минаха 7 години и съдебният процес продължава. Технологията на вкарване на дело в съда е много сложна работа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4127 |11.02.2019 Ставри Калинов: Големите престъпници ще са тези, които са купили краденото . 1| 4551 |10.02.2019 Обраха ателието на Ставри Калинов . 5| 4196 |27.01.2019 Георг Георгиев: Крайна вълна на популизма застрашава демокрацията в Европа . 3| 4739 |17.01.2019 Още не се знае защо красивата Калина е убита

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads