Реклама / Ads
41| 10717 |31.07.2013 НОВИНИ

Калин Каменов за Фрогнюз: Уволниха ме, защото не съм комунист

.
Калин Каменов
Това уволнение се случи, защото не съм комунист. За мен единствената причина е политическа разпра и поредният реваншизъм, коментира за Фрогнюз току що освободеният от длъжността председател на Държавната агенция за закрила на детето.
 

На негово място беше назначена Ева Жечева. До момента тя работеше в екипа на Националния омбудсман. Жечева е била начело на агенцията в периода 2001-2002 г

Калин Каменов изрази своето притеснение относно българските деца и реформата, която в момента се прави, защото, според него, с постоянните смени управляващите от тройната коалиция рискуват реално да провалят държавата.

„Реформата е една от най-важните в социалната сфера и е насочена към децата без родители и към децата с увреждания и с подобни смени рискуваме да я провалим.

Аз лично съм информирал вицепрезидента Зинаида Златанова за рисковете, които стоят пред България, но както се досещате, отговор няма. Всички експерти са уволнени и сега няма кой да осъществява комуникацията и кореспонденция с Европейската Комисия.”

Калин Каменов изрази надеждите си правителството да мисли по-трезво относно новите назначения. „Притеснен съм и от назначенията на експерти, компроментирани през годините. Изключително притеснен съм и от връщането на ръководителката д-р Гарелова. Благодарение на нейната качествена роля, като ръководител на дома за медико-социални грижи, на дете от този дом беше ампутиран крак и преди 2 години друго дете беше изгорено, защото тя не си вършеше работата.”

По отношение на новия председател Ева Жечева, Калин Каменов сподели, че я е виждал само няколко пъти. „Нямам впечатления от работата на тази жена. Не знам какво е постигнала в областта на закрила на детето. Но съм притеснен от информацията, която прочетох в медиите за нейното минало, като ръководител на различни институции, и заради причините, поради които тя е била уволнявана. Коментарът за ситуацията е излишен - поредното „перфектно” назначение на управляващите.”

Утре четете цялото интервю с Калин Каменов във Фрогнюз
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 90| 9427 |25.07.2013 М. Константинов за Фрогнюз: Колкото по-късно определим дата, толкова по-ранни избори . 62| 11641 |24.07.2013 А. Гълъбов за Фрогнюз: БСП избра пътя на Луканов . 6| 6207 |17.07.2013 Калин Георгиев пази парите на Цветелина . 30| 8082 |16.07.2013 Калин Георгиев станал директор в банката на Цветелина Бориславова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads