Реклама / Ads
11| 5091 |09.12.2010 НОВИНИ

Калина Илиева отърва съда

.
Калина Илиева
Бившата шефка на Държавен фонд "Земеделие" Калина Илиева, която предизвика грандиозен скандал, злепоставяйки не само себе си, но и хората, които са я назначили на високия пост, няма да бъде съдена в Германия за фалшивата диплома.
 

Прокуратурата е прекратила разследването срещу нея поради липса на доказателства, че деянието е извършено на територията на федералната република, съобщи БНТ. Говорителят на прокуратурата в Берлин е уточнил, че единствената пряка връзка с Германия е използване името на висше училище.

Междувременно вчера БСП поиска създаване на парламентарна анкетна комисия, която да разследва назначаването и освобождаването от поста директор на Държавен фонд „Земеделие“ на Калина Илиева. От левицата настояват да стане ясно дали е имало оказан натиск при назначаването на Илиева на поста. Социалистите предлагат комисията да бъде създадена на паритетен принцип и да разследва случая един месец.

В края на миналия месец от Министерството на земеделието и храните съобщиха, че дипломата на бившата шефка на ДФ „Земеделие“ Калина Илиева е фалшива
, като се позоваха на писмо от Висшия институт по техника и икономика в Берлин. Министърът на земеделието обясни, че докато е заемала висшия пост, тя е засипвала с писма за нередности МВР, прокуратурата и Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ.

Калина Илиева беше освободена от поста изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“, след като роди, с което изненада дори земеделския министър. Преди това, няколко месеца тя е представяла болнични листове за сериозно заболяване.

Междувременно в. Труд съобщи, позовавайки се на източник от берлинското следствие, че през 2007 г. срещу Калина било водено и следствие за кражба от берлински магазин от известната търговска верига “Карщат”. То също било прекратено, тъй като след уличаването й в кражба Илиева е напуснала Германия. От компетентния орган не уточняват какво точно е “пипнала” Калина в реномирания магазин за конфекция, текстил, козметика и домашни потреби. Преценено било, че издирването и принудителното й довеждане в Берлин заради кражбата би струвало доста пари на данъкоплатците. Не се изключвало обаче подновяване на следствието, ако Илиева се озове в Германия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 6606 |08.12.2010 Калина разследвана и за кражба в Германия . 16| 5155 |08.12.2010 Анкетна комисия за случая с К. Илиева иска БСП . 36| 13287 |07.12.2010 Арно Хайнен татко на бебето на Калина . 9| 7379 |06.12.2010 Експерт осъди Калина Илиева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads