Реклама / Ads
0| 3851 |18.12.2017 НОВИНИ

Калоян Паргов: В Бюджет 2018 на Столична община няма качествена промяна в развитието на София

.
„В бюджета на Столична община за 2018 година има минимално увеличение на общинското участие във всяка една от дейностите, но като цяло можем да кажем, че това е поредният бюджет, който няма да реши нито един проблем на столицата. Това каза лидерът на БСП-София и председател на групата общински съветници от БСП в СОС Калоян Паргов по време на семинар на тема „Проект за бюджет на Столична община за 2018 година“.
 

„Бюджетът е по-голям от миналата година и причината за това са по-високите трансфери заради повишаването на минималната работна заплата и осигурителните прагове", заяви той. „Кажете ми - транспортът ли ще бъде уреден? Благоустройството, най-вече в крайните квартали, ли ще бъде решено? Всички училища и детски градини ли ще санираме, след като за поредна година образованието е приоритет?", попита Калоян Паргов.

 

„Имаме финансова рамка, от която софиянци няма да почувстват ефективност, така както ние от БСП настояваме", заяви лидерът на столичните социалисти . „За тази цел би трябвало да има програмни политики, базирани на предварително съгласуване и обсъждане, както поискахме тази година от управляващите", посочи Калоян Паргов. „Очевидно обаче това беше имитация, защото нарочната комисия не започна да работи по-рано, така че да обсъждаме конкретните проблеми и насоки. Това беше „прах в очите" на опозицията“, каза още той.

 

„В рамките на този бюджет не очаквам някаква качествена промяна в развитието на София, освен това, че ще се приближим повече до третия метродиаметър, за който са заложени над 300 милиона лева от европейските фондове. Критиките ни са градивни, а не са просто защото сме от БСП", заяви Паргов.

 

„На софиянци можем да кажем, особено на тези в крайните квартали, където живее 2/3 от населението, че ще продължават да газят в кал и да падат в дупки. Децата им ще продължават да играят в необезопасени пясъчници и градинки или изобщо ще липсват такива", посочи Калоян Паргов.

 

„Единственото място, където ще можем да се почувстваме европейци отново ще бъде идеалният център. Въпреки, че и той се задъхва от куп проблеми, най-вече с липсата на добра транспортно-комуникационна схема и буферни паркинги, които да извадят колите от центъра и да накарат хората да  ходят пеша или с велосипеди", обясни той.

„В бюджета не виждаме целевите политики за борба с мръсния въздух, въпреки че ще приемем програма в скоро време", заяви той.

 

„Не виждам предизборното обещание, което Йорданка Фандъкова пое пред нас социалистите през 2015 година, че ще обърне повече внимание на крайните квартали и малките квартални улички, не само на основните артерии", посочи лидерът на БСП-София.

 

„В програмата за чистотата, която ще приемем, виждаме за поредна година, че от несправедливата такса смет, която си е втори имуществен данък, ще се събере повече, отколкото се харчи. Няма отговор къде конкретно отива този остатък, който достига до 15-20 млн. лева", каза още Калоян Паргов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3744 |18.12.2017 Пленумът на ВСС увеличи бюджета за съдебната власт за 2017 г. с 12 млн. лв . 2| 4463 |16.12.2017 Лидерът на БСП – София Калоян Паргов: Всички леви трябва да се обединим и да намерим правилния път за България . 0| 3842 |14.12.2017 Депутатите разглеждат ветото на президента върху Закона за бюджета и здравната каса . 0| 3961 |13.12.2017 Калоян Паргов: БСП ще гласува против приватизацията на „Общинска банка“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads